website analysis Κακοκαιρία Byron / Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές – Live η εξέλιξη των φαινομένων – Epikairo.gr

Το Τvxs είναι από τα λίγα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης. Η επιβίωσή του εξαρτάται από τη βοήθειά σας. Γραφτείτε συνδρομητές – Κάντε δωρεά Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Byron που πλήττει σχεδόν όλη τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, την ώρα που αύριο Παρασκευή τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σε διάφορες περιοχές. Ads Στον Πλάτανο του Γυθείου η έντονη βροχή έχει μετατρέψει σε χειμάρρους τους δρόμους του χωριού προκαλώντας σημαντικές ζημιές στην περιοχή, ενώ έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καλλιέργειες.
Χρειάστηκε μάλιστα η επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων.
Επίσης, ένα αυτοκίνητο στην Επαρχιακή Οδό Γυθείου – Αρεόπολης στην διασταύρωση Καρβέλα ανετράπη λόγω χειμάρρου, ευτυχώς όμως ο οδηγός απεγκλωβίστηκε σώος με την βοήθεια της ανδρών της Πυροσβεστικής. Ads Η Πολιτική Προστασία Δήμου Σπάρτης ανακοίνωσε πως «έχει τεθεί απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στον οδικό άξονα Σπάρτη – Γύθειο, λόγω των πολλών πλημμυρισμένων σημείων που έχουν εντοπιστεί κατά μήκος του δρόμου».
Λόγω των έντονων φαινομένων, μηνύματα από το 112 στάλθηκαν στην Ανατολική Μάνη, τη Δημοτική Ενότητα Ευρώτα και την Πιερία, καλώντας τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί. Προβλήματα έχει προκαλέσει από νωρίς το πρωί η έντονη βροχόπτωση στις Αλυκές Ζακύνθου, με τους δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και τις αρχές να συστήνουν στους πολίτες να μην μετακινούνται αν δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη.
Στην Επαρχιακή Οδό Ζακύνθου-Αλυκών ο δρόμος έκλεισε από το Μαντολάτο και κάτω που υπάρχουν προβλήματα, ενώ και στην επαρχιακή κοντά στο χωριό Κούκεσι υπήρξαν προβλήματα. Επίσης, σημειώθηκαν μικρές κατολισθήσεις στη Λιθακιά.

Πηγή: Imerazante.gr
Παρόμοια η εικόνα και στη Ρόδο, όπου δρόμοι σε σημεία του νησιού έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Στην Κρήτη από την ισχυρή βροχόπτωση, δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους ενώ μέρος του δρόμου στο Ηράκλειο υποχώρησε με αποτέλεσμα ένα ΙΧ να βρεθεί σε σκαμμένο οικόπεδο βάθους τριών μέτρων, όπως μεταδίδει το cretapost.

Κακοκαιρία Byron: Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» την Παρασκευή
Αύριο Παρασκευή (05-12-2025) κακοκαιρία θα επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής χώρας.
Πιο συγκεκριμένα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

στην κεντρική Μακεδονία
στη Θεσσαλία και τις Σποράδες
στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από ν. Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα
στις Κυκλάδες και την Κρήτη, μέχρι το μεσημέρι
στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, κυρίως στα νότια και ανατολικά τμήματα) και την Εύβοια, μέχρι το μεσημέρι
στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, μέχρι τις πρωινές ώρες

Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρως ισχυρά και δυνητικά επικίνδυνα (κόκκινη προειδοποίηση): στις περιφερειακές ενότητες Πιερίας – Ημαθίας – Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Το Σάββατο (06-12-2025) προβλέπεται από τις πρωινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές να εξασθενήσουν και να περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.
LIVE η πορεία της κακοκαιρίας Byron