Γάζα: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού
Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε διάφορα σημεία του θύλακα σε επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού.
Σύμφωνα με τον Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπο της υπηρεσίας, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορικό πλήγμα εναντίον σχολείου στην πόλη της Γάζας.
Νυχτερινό πλήγμα κοντά σε άλλο σχολείο της πόλης, όπου διέμεναν εκτοπισμένοι, κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά, πρόσθεσε ο Μπασάλ.
Παράλληλα η Χαμάς ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι απάντησε «σε θετικό πνεύμα» στην πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει συνομιλίες για την εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία προβλέπει την απελευθέρωση κάποιων από τους ομήρους και διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι υπάρχει μια «τελική πρόταση» για εκεχειρία 60 ημερών στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που διαρκεί εδώ και 21 μήνες, προσθέτοντας ότι αναμένει τις επόμενες ώρες την απάντηση των δύο πλευρών.