Έκτακτη συνέντευξη τύπου μετά το χάος στον ΒΟΑΚ το πρωί με οχήματα εγκλωβισμένα για ώρες, παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, εξηγώντας πως ήρθε σε άμεση επαφή τόσο με την ΤΕΡΝΑ που είναι ο παραχωρησιούχος, όσο και με την πολιτικη ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, ώστε να μην ξαναγίνουν τέτοιες παρεμβάσεις χωρίς ενημέρωση.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από ώρες παράλυσης του οδικού δικτύου στη Σούδα, η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με κυκλοφοριακές ρύθμισεις στη 1 το μεσήμερι, οι οποίες ήταν ήδη σε ισχύ σήμερα και αύριο καθώς μπήκε εργοταξιακό φανάρι κοντά στο Πλατάνι.
«Υπήρξαν τεράστιες ουρές, τεράστιες καθυστερήσεις και τεράστιος εκνευρισμός ο οποίος ξεσπάει και εδώ παρότι δεν έχουμε καμία σχέση» σημείωσε ο κ.Καλογερής, υπογραμμίζοντας ότι «τους είχαμε προειδοποίησει έγκαιρα. Τους είχαμε δώσει χρονοδιάγραμμα μέχρι Απρίλη για τέτοιες παρεμβάσεις γιατί ξέρουμε ότι δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος για εκ περιτροπής κυκλοφορία με φανάρι. (…)
Να δεχτώ οτι έπρεπε να γίνει το έργο οπωσδήποτε.
Όμως έπρεπε να μας έχουν ενημερώσει, να αναζητήσουμε εναλλακτική λύση.
Και κυρίως να το ξέρει ο κόσμος να μην πηγαινει να εγκλωβίζεται» ανέφερε, τονίζοντας πως «πρέπει να πάρει ένα μήνυμα και το Υπουργείο και οι παραχωρησιούχοι ότι θα πρέπει να έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο παρέμβασης.
Για σήμερα παράδειγμα, έπρεπε να επιλέγουν νυχτερινή κατασκευή, έπρεπε να μπουν 12 με 7 να δουλέψουν.
Αυτή η λύση Δευτέρα πρωί δεν ειναι αποδεκτή» εξηγώντας πως ήδη ήρθε σε επαφή με την εταιρία και με το Υπουργείο ωστε να αποφευχθούν αυτά στο μέλλον.
«Η πιο δύσκολη εξισωση είναι να γίνει ο νέος ΒΟΑΚ με τον δρόμο σε λειτουργία» ανέφερε:
