website analysis F4C70F62-A322-4DBE-B505-2B8DD46D6AEF – Epikairo.gr

Μια ανακοίνωση που αλλάζει τα δεδομένα για τον αθλητισμό του Ρεθύμνου έκανε από το Δημαρχείο της πόλης ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, γνωστοποιώντας ότι το νέο κολυμβητήριο στην περιοχή του Γάλλου θα κατασκευαστεί με πλήρη χρηματοδότηση από το υπουργείο Αθλητισμού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό έργο στο Ρέθυμνο τα τελευταία 40 χρόνια.

Η εξαγγελία έγινε μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και παρατεταμένων χειροκροτημάτων, παρουσία του δημάρχου Ρεθύμνης, Γιώργη Μαρινάκη, του προέδρου της Πανελλήνιας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Κυριάκου Γιαννόπουλου, του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Γιάννη Κεφαλογιάννη, της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαίρης Λιονή, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων.

Ο κ. Βρούτσης, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, δήλωσε: «Ήρθε η ώρα το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Το Ρέθυμνο αποκτά, για πρώτη φορά στην αθλητική του ιστορία, ένα από τα μεγαλύτερα έργα σε επίπεδο αθλητισμού: κολυμβητική δεξαμενή ολυμπιακών διαστάσεων, πενηντάρα πισίνα, με πλήρη κάλυψη του ποσού από το Υπουργείο Αθλητισμού».

Παράλληλα, τόνισε: «Ξεκινάμε κάτι το οποίο ξεκίνησε και ο δήμαρχος. Δήμαρχε, ενίοτε τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και σήμερα γίνεται πραγματικότητα στο Ρέθυμνο ένα όνειρο πολλών δεκαετιών, όχι αυθαίρετα ή τυχαία, αλλά συντεταγμένα, με λογική, ηθική και με διάσταση αθλητική, κοινωνική και πανελλήνια».

Δείτε το βίντεο:

Αρχικά, ο σχεδιασμός προέβλεπε χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο και 1 εκατομμύριο ευρώ από τον Δήμο Ρεθύμνης μέσω δανεισμού. Ωστόσο, με τη νέα απόφαση, το σύνολο των 4,09 εκατομμυρίων ευρώ θα καλυφθεί από το υπουργείο Αθλητισμού, εξέλιξη που προκάλεσε θερμή ανταπόκριση στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Η επίσκεψη του κ. Βρούτση στο Ρέθυμνο συνεχίζεται με συναντήσεις με εκπροσώπους αθλητικών συλλόγων και θεσμικών φορέων του δήμου, ενώ θα τιμηθεί και από την Τοπική Επιτροπή Ποδηλασίας Κρήτης για τη συμβολή του στην ενίσχυση του αθλήματος.

Η κατασκευή της νέας ολυμπιακών διαστάσεων πισίνας αναμένεται να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για τον υγρό στίβο και συνολικά για τον αθλητισμό στο Ρέθυμνο, καλύπτοντας ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.