Συνεχίστηκαν την Τετάρτη οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων που διαγωνίστηκαν στα μαθήματα προσανατολισμού, Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία.
Βατά χαρακτηρίζει τα θέματα των Αρχαίων ο Χρήστος, τονίζοντας πως κάποιος που δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα θα μπορούσε να γράψει έστω και τη βάση. Το διδαγμένο κείμενο από τα Ηθικά Νικομάχεια, ήταν αναμενόμενα, όπως και το αδίδακτο κείμενο, με τον ίδιο να εντοπίζει δυσκολίες στο Παράλληλο κείμενο.
Ο Νίκος που έδινε Μαθηματικά, χαρακτήρισε τα θέματα σχετικά εύκολα σε κάποια σημεία, ωστόσο όσο προχωρούσε το διαγώνισμα, θα έπρεπε να είσαι καλά προετοιμασμένος για να γράψεις.
Με τη σειρά του ο Σταύρος που έδινε μαθηματικά, χαρακτηρίζει τα θέματα μέτριας δυσκολίας, ωστόσο ήθελαν καλή προετοιμασία από τους μαθητές, ενώ ο ίδιος δυσκολεύτηκε σε συγκεκριμένα θέματα. Περισσότερη δυσκολάι βρήκε στα δύο τελευταία θέματα. Ο Σταύρος στοχεύει να περάσει ΤΕΦΑΑ.
Ο Βαγγέλης, χαρακτηρίζει τα θέματα των Αρχαίων πιο εύκολα από το αναμενόμενο. Όσον αφορά το αδίδακτο το βρήκε σχετικά εύκολο. Σχετικά με το διδαγμένο κείμενο ήταν από τα αναμενόμενα θέματα ωστόσο οι ερωτήσεις ήταν συνδυαστικές. Θέλει να περάσει στις Πολιτικές Επιστήμες.
Ο Άρης βρήκε σχετικά εύκολα τα θέματα, των μαθηματικών εκτός από το Δ που το χαρακτήριζε δύσκολο και για καλά προετοιμασμένους.
Η Δέσποινα χαρακτηρίζει μέτριας δυσκολίας τα θέματα της Βιολογίας, τονίζοντας πως το Δ θέμα ήταν δύσκολο στο δεύτερο ερώτημα ενώ για να μπορέσει κάποιος να γράψει θα έπρεπε να είναι καλά διαβασμένος. Στόχος της Δέσποινας είναι η μαιευτική Θεσασαλονίκης.
Η Ιουλία που διαγωνίστηκε στο Μάθημα των Αρχαίων, σημειώνει πως ήταν αναμενόμενο ότι θα πέσει κείμενο απο τα Ηθικά Νικομάχεια, χαρακτηρίζει βατή τη γραμματική κι εύκολο το συντακτικό. Γενικότερα είναι ικανοποιημένη από την απόδοσή της. Όπως είπε, αν ένας μαθητής δεν γνώριζε τη θεωρία και τη μετάφραση δε θα μπορούσε να γράψει. Η Ιουλία στοχεύει να περάσει στη Νομική.
Η Ιωάννα χαρακτηρίζει εύκολα τα θέματα των μαθηματικών αλλά δύσκολο το Δ θέμα, ωστόσο είχε και εύκολα κομμάτια. Κάποιος που δεν ήταν καλά διαβασμένος θα μπορούσε να γράψει, ενώ η ίδια πιστεύει ότι είχε μια καλή απόδοση και στοχεύει για πληροφοροική
