Στα περσινά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν φέτος το Πάσχα οι τιμές στα γλυκά στα ζαχαροπλαστεία του νομού Χανίων, όπως δήλωσε μιλώντας για το θέμα το πρωί της Μεγάλης Τρίτης στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου ο γραμματέας του Σωματείου Επαγγελματιών Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών και Παγωτοποιών Χανίων και ιδιοκτήτης του Ζαχαροπλαστείου Μοντέρνο, Ορέστης Ταμπακόπουλος.
Τσουρέκια, σοκολατένια αυγά, κουλουράκια έχουν την τιμητική τους και έχουν σταθερά μια θέση στο πασχαλινό τραπέζι.
Ο κ. Ταμπακόπουλος σημείωσε πως στα γλυκά δεν έχουν γίνει ανατιμήσεις ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτές να φανούν μετά το Πάσχα, εάν συνεχιστεί το ράλι στις τιμές των καυσίμων:
«Τα γλυκά προς το παρόν δεν έχουν επηρεαστεί από τις ανατιμήσεις. Δεν έχει αλλάξει κάτι, θα έχουμε ίδιες τιμές με πέρυσι. Αυτό που μας επηρεάζει είναι κυρίως τα καύσιμα, θα δούμε ανατιμήσεις μετά το Πάσχα, εάν συνεχιστεί η κατάσταση. Οι τιμές δεν θα έχουν διαφορά με πέρυσι, θα είναι στα ίδια επίπεδα, δε θα έχουμε ανατιμήσεις ούτε στα σοκολατένια αυγά, ούτε στα τσουρέκια, ούτε στα κουλουράκια, ούτε σε άλλα είδη πασχαλινά. Θα κρατήσουμε τις τιμές όπως πέρυσι».
Τιμή του κακάο
Σχετικά με την τιμή του κακάο, που είχε εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια λόγω της μειωμένης του παραγωγής, ο κ. Ταμπακόπουλος είπε πως αυτό το διάστημα έχει επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Την ίδια ώρα, εξέφρασε την πρόθεση του κλάδου να συγκρατήσει τις τιμές για να υπάρχει κατανάλωση:
«Η τιμή του κακάο είχε ανεβεί στα ύψη και τώρα έχει επανέλθει, όχι όπως στα επίπεδα που ήταν πριν, αλλά είναι λίγο πιο κάτω τώρα η τιμή της σοκολάτας. Είναι λίγο καλύτερη. Όταν είχε η μεγάλη αύξηση, τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία την απορρόφησαν, πολύ λίγο ανέβηκαν κάποιες τιμές και τώρα που είμαστε στα κανονικά επίπεδα, κρατάμε τις τιμές, δεν θα αυξήσουμε άλλο, δεν το θέλουμε ούτε εμείς, γιατί και ο κόσμος δυσκολεύεται και θέλουμε να έρχεται στα καταστήματα να ψωνίζει».
Σχετικά με την καταναλωτική κίνηση στα ζαχαροπλαστεία των Χανίων, ο κ. Ταμπακόπουλος είπε πως «το αποκορύφωμα της κίνησης στα ζαχαροπλαστεία του νομού μας θα είναι Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα».
