website analysis Εντσιλάδας με μοσχαρίσιο κρέας – Μία συνταγή μεξικανικής έμπνευσης που θα σας ενθουσιάσει – Epikairo.gr

Εντσιλάδας με μοσχαρίσιο κρέας – Μία συνταγή μεξικανικής έμπνευσης που θα σας ενθουσιάσει

Σερβίρετε τα εντσιλάδας σε ένα οικογενειακό γεύμα με μεξικάνικη έμπνευση. Γεμισμένα με κιμά βοδινού και μαύρα φασόλια και καλυμμένα με λιωμένο τυρί, είναι σίγουρα αγαπητά από όλους.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τον κιμά βοδινού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά πριν προσθέσουμε τη ρίγανη, το κύμινο, την πάπρικα και τη σκόνη τσίλι, αν τη χρησιμοποιούμε. Μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τις ντομάτες και τα μαύρα φασόλια, μαζί με το υγρό της κονσέρβας. Θρυμματίζουμε μέσα τον κύβο ζωμού.

Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε μισή κονσέρβα νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C / 180°C με αέρα.

Τοποθετούμε το 1/8 του μείγματος κιμά στο κέντρο μίας τορτίγιας και διπλώνουμε τις πλευρές για να κλείσουμε τη γέμιση.

Τακτοποιούμε με τη ραφή προς τα κάτω σε ένα μεγάλο ταψί κατάλληλο για φούρνο και επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλες οι τορτίγιες και η γέμιση, τοποθετώντας τα εντσιλάδας κοντά το ένα στο άλλο.

Πασπαλίζουμε το τυρί από πάνω και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και οι τορτίγιες να ροδίσουν.

Πασπαλίζουμε με φύλλα κόλιανδρου για το σερβίρισμα.