website analysis «Εμφύλιος» αγροτών, αρπάχτηκαν on air: «Εμένα δεν με πήρε αγκαζέ ο Κουτσούμπας ή η Ζωίτσα», «Δεν θα γίνουμε καλικάντζαροι» – Epikairo.gr

Σφοδρή αντιπαράθεση έλαβε χώρα στον αέρα της ΕΡΤ ανάμεσα στον Χρήστο Τσίλια, γραμματέα των αγροτικών συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης από τα Πράσινα Φανάρια, και τον Κώστα Σέφη πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Κυμίνων-Μαλγάρων.

«Εμφύλιος» αγροτών, αρπάχτηκαν on air: «Εμένα δεν με πήρε αγκαζέ ο Κουτσούμπας», «Δεν θα γίνουμε καλικάντζαροι ή λαγοί»

Ο κ. Τσίλιας τάσσεται με την ομάδα των μπλόκων που υποστηρίζει τον διάλογο με την κυβέρνηση, ενώ από την άλλη ο κ. Σέφης εκπροσωπεί τους «σκληρούς» της πανελλαδικής συνδιάσκεψης.

«Ξεκινήσαμε πριν από έναν μήνα. Βγήκαμε στο δρόμο. Την πρώτη εβδομάδα αναδείξαμε όλα τα θέματά μας. Η κυβέρνηση έχει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στον πρωτογενή τομέα. Το ίδιο συνεχίστηκε και την δεύτερη. Τώρα την τελευταία εβδομάδα, αυτό προβλημάτισε και την συγκέντρωση που έγινε στην Επανομή. Εμείς τι ρόλο παίζουμε; Του τροχονόμου; Έχει φύγει ο αγροτικός διάλογος από το τραπέζι. Η κυβέρνηση βγήκε και ανακοίνωσε κάποια πράγματα. Εμείς ζητάμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Εμείς δεν κλείσαμε ραντεβού για διάλογο. Το μόνο που έγινε θορύβησε αυτούς που βρίσκονται στη Νίκαια. Και εάν θέλετε να μιλήσω συγκεκριμένα τον κ. Τζέλα και τον κ. Μαρούδα γιατί 35 χρόνια που βρίσκομαι στο κομμάτι του συνδικαλισμού, ουδέποτε έκατσα με αυτούς στο ίδιο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πάντοτε ερχόντουσαν δεύτεροι μετά από εμάς σε κάθε ραντεβού […]. Πόσο να κάτσουμε άλλο στον δρόμο; Άκουγα τον κ. Βασιλείου από τα μπλόκα της Νίκαιας ότι θα ξεκινήσει διάλογος μετά τα Φώτα. Αν είμαστε λαγοί θα πάμε στις αποκριές. Εμείς τους καλούμε και δεν έρχονται. Μιλάω για συγκεκριμένους ανθρώπους που κατευθύνονται από κομματικές παρατάξεις, εμένα στο μπλόκο μου δεν ήρθε Κουτσούμπας να πάρει αγκαζέ και να χαριεντιζόμαστε, ούτε η Ζωίτσα η Κωνσταντοπούλου», είπε αρχικά ο κ. Τσίλιας.

Στο άκουσμα αυτών που κατήγγειλε ο κ. Τσίλιας, ο κ. Σέφης αντέδρασε έντονα και σημείωσε: «Μέχρι σήμερα η πρώτη φορά που ακούω για κόμματα και αυτό με λυπεί κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων […]. Με αυτό το πράγμα που κάνετε εκτίθεστε»

Και στη συνέχεια ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος σε έντονο ύφος:

Τσίλιας: Γιατί με είπαν καλικάντζαρο; Πάτε πρώτοι, να είστε εσείς πρώτοι. Σέφης: Εμείς δεν θα γίνουμε καλικάντζαροι, ούτε λαγοί να πάμε να τρέξουμε, υπάρχουν αποφάσεις των πανελλαδικών Τσίλιας: Σε ποιον τα λες αυτά; Σε ποιον τα λες αυτά τώρα; Σέφης: Δεν θέλω να συζητήσω με αυτόν τον άνθρωπο. Δείχνει τις προσθέσεις του, δεν θα περάσει ο διχασμός, δεν θα κάνω διάλογο με αυτό τον άνθρωπο Τσίλιας: 35 χρόνια ήμασταν “εμείς και εσείς”. Εμείς πήραμε μια απόφαση προχθες και πουθενά δεν λέμε ότι πάμε σε ραντεβού. Είπαμε προχθές ότι πρέπει να κάνουμε έναν ουσιαστικό διάλογο, ούτε κλείστηκε τίποτα ούτε ειπώθηκε κάτι παραπάνω. Φοβήθηκε ο κ. Μαρούδας του ΚΚΕ ότι θα χάσει την πρωτοκαθεδρία…

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Σέφης τον οποίο διέκοψε ξανά ο κ. Τσίλιας: «Θα με διακόψεις πάλι; Σε ακούω με προσοχή. Σε παρακαλώ. Δεν τον ξέρω τον Βασιλείου από την επιτροπή της Νίκαιας», φώναζε με τους παρουσιαστές της εκπομπής να προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους.