Εφθασαν στην Κύπρο η φρεγάτα «Κίμων» και η φρεγάτα «Ψαρά» που εστάλησαν από την Ελλάδα στο πλαίσιο της ανάπτυξης ασπίδρας προστασίας στην Μεγαλόνησο.
Πριν δύο ημέρες η βρετανική βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρου δέχθηκε επίθεση από ιρανικό drone γεγονός που σήμανε συναγερμό.
Η Αθήνα, την επομένη, μετά από επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Χριστοδουλίδη αποφάσισε να στείλει στην Κύρπο την φρεγάτα belhara Κίμων και την φρεγάτα Ψαρά που φέρει το αντί-drone σύστημα που έχει δοκιμαστεί στην πράξη στην Ερυθρά Θάλασσα κατά των drone των Φρουρών της Επανάστασης, όπως και δύο ζεύγη F-16. Εντωμεταξύ χθες στην Κύπρο βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Τα F-16 βρίσκονται στην Κύπρο από τη Δευτέρα ενώ οι φρεγάτες ξεκίνησαν το ταξίδι το βράδυ της Δευτέρας στις 10:30 και έφθασαν σήμερα το πρωί.
Εντωμεταξύ χθες αποφασίστηκε να μεταφερθεί μια συστοιχία Patriot στην Κάρπαθο προκειμένου να αναπτυχθεί μια ντιαεροπορική ομπρέλα στην ευρύτερη περιοχή.
