Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ έκανε αιφνιδιαστική έρευνα στην κατοικία του ιδιοκτήτη της εταιρείας «Βιολάντα», Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη», και του τεχνικού ασφαλείας.
Το εργοστάσιο της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα που καταστράφηκε από τη φωτιά / Φωτογραφία: Intime
Ειδικότερα, η εισαγγελέας Τρικάλων μετά την αυτοψία και τον εντοπισμό του σημείου διαρροής στη σύνδεση των σωληνώσεων παροχής αερίου, μαζί με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στην κατοικία του ιδιοκτήτη της εταιρείας «Βιολάντα», Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη, και του τεχνικού ασφαλείας.
Κατάσχεσαν υπολογιστές, ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης και λογιστικά έγγραφα.
Η έφοδος έγινε στο πλαίσιο της έρευνας για την έκρηξη και τη φωτιά που εκδηλώθηκαν στην επιχείρηση και είχαν ως συνέπεια τον θάνατο πέντε εργαζομένων.
Το υλικό που συγκεντρώθηκε θα αναλυθεί στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, με σκοπό να διευκρινιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης είχε συλληφθεί στις 27 Ιανουαρίου μαζί με τον τεχνικό ασφαλείας και τον υπεύθυνο βάρδιας, ενώ εις βάρος τους ασκήθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πρόκληση έκρηξης, εμπρησμό από αμέλεια και σωματικές βλάβες.
