Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Ε65, με τα τμήματα προς την Εγνατία να μπαίνουν στην τελική ευθεία.
Σημαντική πρόοδο καταγράφεται στην κατασκευή του Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), με τα εργοτάξια στο βόρειο τμήμα να βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη και να φέρνουν το έργο πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του.
Οι εργασίες εξελίσσονται ταυτόχρονα στα επιμέρους τμήματα Καλαμπάκα – Οξύνεια, Οξύνεια – Αγιόφυλλο και Αγιόφυλλο – σύνδεση με την Εγνατία Οδό, τα οποία αποτελούν και το τελευταίο κομμάτι του οδικού άξονα που απομένει για να ολοκληρωθεί πλήρως ο αυτοκινητόδρομος.
Ο Ε65, συνολικού μήκους 182,1 χλμ. και προϋπολογισμού περίπου 1,4 δισ. ευρώ, κατασκευάζεται από την ΤΕΡΝΑ και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα στη χώρα. Πρόκειται για έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, που αναπτύσσεται σε νέα χάραξη.
Σήμερα έχουν ήδη δοθεί στην κυκλοφορία περίπου 136 χλμ., από τη σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ έως τον ανισόπεδο κόμβο Καλαμπάκας, προσφέροντας σημαντική αναβάθμιση στις μετακινήσεις στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.
Με την ολοκλήρωση του βόρειου τμήματος, ο Ε65 θα αποτελέσει έναν κρίσιμο κάθετο άξονα που θα ενώνει αποτελεσματικά την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα, μειώνοντας χρόνους μετακίνησης και ενισχύοντας την οδική ασφάλεια και την περιφερειακή ανάπτυξη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Oδηγούμε το νέο Χpeng P7+ στην Ισπανία (+video)
Πάει… σφαίρα η αγορά του αυτοκινήτου στην Ελλάδα
Geely Galaxy Battleship: Και σκληροτράχηλο 4×4 έχω…
