Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον ο νεαρός που φέρεται να εμπλέκεται στη θανατηφόρα συμπλοκή στην Καλαμαριά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 20χρονου οργανωμένου οπαδού του ΠΑΟΚ.

Το απόγευμα της Παρασκευής (13/3) ο ύποπτος εμφανίστηκε αυτοβούλως στα γραφεία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, και παραδόθηκε στις αρχές.

Πρόκειται για 23χρονο, γνωστό οπαδό του Άρη, ο οποίος θεωρείται ο βασικός εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι ο 20χρονος μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα του είχαν στήσει ενέδρα.

Όπως ισχυρίστηκε, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής δέχθηκε χτυπήματα και μέσα στην πάλη έπεσε στο έδαφος ένα μαχαίρι.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το άρπαξε προσπαθώντας να διαφύγει, τραυματίζοντας θανάσιμα τον νεαρό.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (12/3).

Οι αστυνομικές αρχές είχαν ήδη ταυτοποιήσει τον νεαρό που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και τον αναζητούσαν, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να διερευνούν τα ακριβή κίνητρα της συμπλοκής.

Στο πλαίσιο της έρευνας, φίλοι του 20χρονου καλούνται να καταθέσουν στις αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν προηγούμενες διαφορές που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την επίθεση.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως το θύμα βρίσκεται στη δικογραφία με τους αυτόκλητους τιμωρούς παιδεραστών, Paidofiles Hunters.

Για την αστυνομία δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για οπαδικό επεισόδιο καθώς εξετάζονται πολλές άλλες συνθήκες. Ο δράστης μπορεί να ήταν οργανωμένος στον Άρη, ωστόσο το θύμα δεν ήταν σε κάποιον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ και δεν είχα απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για αθλητική βία. Απλά υποστήριζε τον ΠΑΟΚ.

Ακόμα τα κίνητρα της επίθεσης είναι υπό διερεύνηση.

Την ίδια ώρα, στο σημείο του εγκλήματος βρέθηκαν αστυνομικοί και ιατροδικαστής για τη συλλογή στοιχείων που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Καθοριστικής σημασίας αναμένεται να αποδειχθεί και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Νωρίτερα, μάλιστα, δημοσιοποιήθηκε βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται ο 20χρονος να τρέχει τραυματισμένος από μαχαίρι στην πλάτη, μαζί με δύο φίλους του.

Λίγα μέτρα πιο πέρα καταρρέει κοντά σε κάδο απορριμμάτων, στην οδό Αργοναυτών, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Δύο τραύματα που έγιναν με μαχαίρι, φέρει σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του thestival.gr o 20χρονος που δέχτηκε δολοφονική επίθεση χτες σε δρόμο της Καλαμαριάς. Συγκεκριμένα, το θύμα φέρει ένα τραύμα αριστερά μπροστά στον θώρακα κι ένα δεύτερα δεξιά πίσω στην πλάτη.

Στη σορό του 20χρονου που έχει ήδη μεταφερθεί στο νεκροτομείο της Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ, έχει γίνει λήψη δειγμάτων για τοξικολογικές και DNA εξετάσεις ενώ σύμφωνα με απόφαση της καθηγήτριας Ιατρικής και Διευθύντριας της Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ, Λήδας Κοβάτση αναμένεται να γίνει αξονική στη σορό προκειμένου να εξεταστεί ενδελεχώς και στη συνέχεια να γίνει η νεκροψία- νεκροτομή.

Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε χθες στις 10 το βράδυ της Πέμπτης (12/3) όταν η αστυνομία δέχτηκε κλήση για νεαρό άνδρα, ο οποίος ήταν αιμόφυρτος στο οδόστρωμα επί της οδού Αργοναυτών. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί καθώς και διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν ΚΑΡΠΑ στον 20χρονο και στη συνέχεια διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου και τελικά κατέληξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Από εκείνη την στιγμή σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές που άρχισαν να «χτενίζουν» την περιοχή, να συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας και καταθέσεις.