Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2025, 7:02 πμ
Βροχερός αναμένεται ο καιρός τα επόμενα 24ωρα, με την κορύφωση των φαινομένων να αφορά κυρίως την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος, αλλά ούτε απαγορευτικός για τις βόλτες και τα ταξίδια.
«Βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο θα επιδεινώσει τον καιρό στη χώρα μας το διάστημα 24 με 26 του μήνα, με την κορύφωση αυτής της επιδείνωσης να αφορά κυρίως το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη, δηλαδή παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων» αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Μαρουσάκης, και συνεχίζει:
Πιο συγκεκριμένα, αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα μας στείλει δύο αξιόλογα κύματα βροχών – καταιγίδων αλλά και πυκνών χιονοπτώσεων στα βουνά μας.
Πρώτο κύμα: Αυτό το αναμένουμε από αύριο βράδυ (δηλαδή απόψε) και μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, όπου και θα δώσει τη μεγαλύτερη έντασή του στα δυτικά και λιγότερο προς τα κεντρικά και βόρεια.
Δεύτερο κύμα: Αυτό το αναμένουμε το βράδυ της Τετάρτης και μέχρι το απόγευμα περίπου της Πέμπτης, όπου θα δώσει τη μεγαλύτερη έντασή του στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».
Συνεχίζοντας την πρόγνωσή του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει για την ημέρα των Χριστουγέννων: «Αν και θα ξεκινήσει με έντονη κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας και με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, σιγά σιγά ο βαρύς καιρός θα αρχίσει να περιορίζεται προς την πλευρά του Αιγαίου (από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά), ενώ καθώς θα πηγαίνουμε προς τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 26 του μήνα οι καιρικές συνθήκες θα τείνουν να ομαλοποιηθούν στις περισσότερες περιοχές».
