Σταθερά πάνω από το ψυχολογικό όριο του 30% στην εκτίμηση ψήφου εμφανίζεται η ΝΔ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, συγκεντρώνοντας 31,1% στη Metron Analysis.

Στη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η ΝΔ αυξάνει τη διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ στις 17,5 μονάδες, συγκεντρώνοντας 31,1%.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται στο 13,6% και ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας στο 10,5%, η Ελληνική Λύση στο 8,9%, το ΚΚΕ στο 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜεΡΑ25 στο 4,6%, η Φωνή Λογικής στο 4%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 2,1%, η Νέα Αριστερά στο 2%, η Νίκη επίσης στο 2%, οι «Σπαρτιάτες» στο 0,8%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν το 8,2%.

Το κυβερνών κόμμα κερδίζει 1,7 μονάδες από τον Φεβρουάριο, οι θετικές γνώμες για τον πρωθυπουργό συγκεντρώνουν 30% -από 28%-, ενώ η θετική αξιολόγηση της κυβέρνησης ανεβαίνει στο 27%, από 24% στη μέτρηση του Φεβρουαρίου.

Στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα εμφανίζονται ως εξής:

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 28% και ακολουθούν η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 8%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 5%, ο Αλέξης Τσίπρας με 5%, η Μαρία Καρυστιανού με 3%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 3%, η Αφροδίτη Λατινοπούλου με 2% και ο Γιάνης Βαρουφάκης με 1%. Η επιλογή «Κανένας» συγκεντρώνει το 31%.

Όσον αφορά το πώς κινείται η χώρα, το 31% -από 27% στη μέτρηση του Φεβρουαρίου- δηλώνει ότι κινείται σε σωστή κατεύθυνση και το 64% (από 68%) σε λάθος κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει 81 μονάδες αρνητική αξιολόγηση, 13 θετική, 4 ούτε το ένα ούτε το άλλο και 2 ΔΞ/ΔΑ.

Θετική αξιολόγηση με 27 μονάδες συγκεντρώνει η κυβέρνηση της ΝΔ, έναντι 68 που την κρίνουν αρνητικά.

Υπόθεση υποκλοπών: Τι απαντούν οι πολίτες για το αν πρέπει να ανοίξει ξανά η υπόθεση για πολιτικά πρόσωπα

Σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, σε ποσοστό 81% οι πολίτες απαντούν ότι πρέπει να ανοίξει και πάλι η υπόθεση, ενώ το 14% λέει πως καλώς έχει κλείσει.

Σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενδιαφέρον έχει ότι το 72% λέει ότι η επίθεση εναντίον του Ιράν δεν είναι δικαιολογημένη και μόλις το 24% τη χαρακτηρίζει «δικαιολογημένη».