«Διερωτώμαι ποια παράβαση έκανε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και ποια είναι η ηθική μου αυτουργία, σε μια ανύπαρκτη παράβαση. Αυτό μου αποδίδεται. Αυτό έπραξα και δεν το έπραξα για πρώτη φορά», αναφέρει σε δήλωση του ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματος του σε δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ads Σε δήλωσή του υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη δικογραφία «δεν σχετίζεται με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας», εξηγώντας πως είχε απευθυνθεί στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητώντας τη διόρθωση μειωμένης μοριοδότησης αγρότισσας της περιοχής του. Όπως αναφέρει, το πρόβλημα προέκυψε από λάθος του μελετητή της, ο οποίος συμπλήρωσε τη φόρμα του προγράμματος σε λανθασμένη κατηγορία.
Ο κ. Αθανασίου σημειώνει ότι η διόρθωση δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς το πρόγραμμα είχε ήδη κλείσει, τονίζοντας ότι δεν ζήτησε καμία παράνομη ενέργεια αλλά την αποκατάσταση μιας αδικίας.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που παρενέβη για αντίστοιχο ζήτημα και δηλώνει πως θα συνεχίσει να ενεργεί με τον ίδιο τρόπο, προκειμένου –όπως τονίζει– να διορθώνονται λάθη ή παραλείψεις που στερούν από αγρότες και κτηνοτρόφους δικαιώματα που νόμιμα δικαιούνται. Ads Ολόκληρη η δήλωση Αθανασίου
«Κατ’ αρχάς θέλω να τονίσω ότι η δικογραφία ,στην οποία αναφέρομαι, δεν έχει σχέση με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Αλλά ας δούμε τί έχω κάνει.
Ζήτησα από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ να διορθωθεί η μειωμένη μοριοδότηση ενδιαφερόμενης αγρότισσας της περιφέρειάς μας, η οποία οφείλεται σε αμέλεια του μελετητή της, ο οποίος συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα προγράμματος σε λάθος κατηγορία.
Η διόρθωση δεν κατέστη δυνατόν να γίνει, διότι στο μεταξύ είχε κλείσει το σχετικό πρόγραμμα. Δεν ζήτησα από τον πρόεδρο να προβεί σε παράνομη πράξη αλλά να αποκατασταθεί μια αδικία .
Συνεπώς, διερωτώμαι ποια παράβαση έκανε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και ποια είναι η ηθική μου αυτουργία, σε μια ανύπαρκτη παράβαση.
Αυτό μου αποδίδεται. Αυτό έπραξα και δεν το έπραξα για πρώτη φορά. Και δηλώνω κατηγορηματικά, ότι αυτό θα συνεχίσω να κάνω και αύριο και μεθαύριο και συνεχώς, όσο υπηρετώ, με υπευθυνότητα και συνέπεια, αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του, όταν απαιτείται να διορθώνονται λάθη από αβλεψίες ή αμέλειες αρμοδίων οργάνων.
Και συνιστώ, να είναι πιο ευέλικτες οι υπηρεσίες για να κατανοούν ότι πολλοί κτηνοτρόφοι και αγρότες μας δεν έχουν εξοικειωθεί στη συμπλήρωση και τον έλεγχο των σχετικών δικαιολογητικών, με συνέπεια να χάνουν ευεργετήματα που νόμιμα δικαιούνται».
