εκτοξευτήρων ελαστικών βλημάτων
εκτοξευτήρων σφαιριδίων χρώματος ώστε σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι προσαγωγές να μετατρέπονται σε συλλήψεις με αποδεικτικά στοιχεία
»Δεν νοείται σύγχρονη αστυνομία χωρίς σύγχρονα μέσα» καταλήγουν οι αστυνομικές πηγές.
Αρχική / Ελλάδα «Δολοφονική επίθεση»: Η στολή του αστυνομικού που δέχθηκε τη βόμβα μολότοφ στο ΑΠΘ και τραυματίστηκε Το κοκτέιλ μολότοφ προκάλεσε στον αστυνομικό εγκαύματα σε πρόσωπο και αυχένα – «Άνοιξε ολόκληρη τρύπα στην στολή ενώ φορούσε θώρακα και κάηκε η μπλούζα που φορούσε από κάτω!»
09:13, 08.02.2026 Your browser does not support the audio element.
«Μια θλιβερή, ασήμαντη μειοψηφία δήθεν υπερασπιστών της ελευθερίας μετέτρεψε την Παρασκευήτο προαύλιο της Πολυτεχνικής και τις οδούς Γ’ Σεπτεμβρίου και Εγνατία σε θέατρο εγκληματικών συμπεριφορών σε βάρος της αστυνομίας, των πολιτών και της ίδιας της ακαδημαϊκής κοινότητας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ ως υπαίτιους των επεισοδίων, ενώ θέτουν παράλληλα το ζήτημα της «άμεσης ενεργοποίησης της ελεγχόμενης πρόσβασης στους χώρους του Πανεπιστημίου».
Ολόκληρο οπλοστάσιο με μολότοφ και κοντάρια, αλλά και ναρκωτικά, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στις έρευνες της Αστυνομίας έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Στη Σχολή, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 25 κοντάρια, 7 βόμβες μολότοφ, 10 αντιασφυξιογόνες μάσκες, αλλά και μικροποσότητα κάνναβης.
Πρόκειται για υλικά που φέρεται να μεταφέρθηκαν εκεί από φοιτητές.
Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διεξαγωγής πάρτι εντός του πανεπιστημίου, για το οποίο δεν είχε δοθεί άδεια. Κατά τη διάρκεια της έντασης, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο και τον λαιμό, ενώ για όλους τους προσαχθέντες, οι οποίοι συνεργάστηκαν για τα αποτυπώματα, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους και αποχώρησαν.
