Οι αφίσες που έσκισαν σεκιούριτι του ζευγαριού έγραφαν «η πλατεία μας δεν είναι το σαλόνι σας» και «το Παλέρμο δεν είναι για τους πλούσιους» – Τοποθετήθηκαν μουσαμάδες και φράγματα σε δρόμους
Στο πλαίσιο αυστηρών μέτρων ασφαλείας, έχουν αφαιρεθεί οι κάδοι απορριμμάτων και έχουν καθοριστεί προσωρινές ζώνες απαγόρευσης πτήσεων με drones γύρω από τη Galleria Moderna και τη Villa Valguanera.
Ένας κάτοικος της περιοχής που μένει δίπλα στη Villa Valguanera, δήλωσε στην Daily Mail: «Βγήκα από το σπίτι μου για να πάω για ψώνια και πήρα μια παράκαμψη περνώντας από τη βίλα, όταν δύο άντρες μου όρμησαν. Φορούσαν μαύρα μπλουζάκια με τη λέξη “ασφάλεια” και με ρώτησαν τι έκανα. Τους είπα ότι μένω εδώ και πήγαινα για ψώνια. Νόμιζαν ότι ήμουν παπαράτσι».
Ο δήμαρχος απαντά στις διαμαρτυρίες με «διεθνή προβολή»
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica, ο δήμαρχος του Παλέρμο, Ρομπέρτο Σγκάλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή της πόλης από το ζευγάρι. «Το γεγονός ότι μια καλλιτέχνιδα παγκόσμιας κλάσης όπως η Ντούα Λίπα επέλεξε το Παλέρμο για να γιορτάσει τον γάμο της και το έκανε μόλις ένα χρόνο μετά την προηγούμενη επίσκεψή της, επιβεβαιώνει πόσο ελκυστική είναι σήμερα η πόλη σε διεθνές επίπεδο».
Στη συνέχεια, στις διαμαρτυρίες των κατοίκων, ανέφερε: «Κατανοώ την ταλαιπωρία που προκαλούν εκδηλώσεις αυτής της κλίμακας και λυπάμαι αν κάποιος χρειαστεί να αντιμετωπίσει προσωρινές περιοριστικές ρυθμίσεις. Γνωρίζουμε ότι οι έκτακτες εκδηλώσεις μπορεί να προκαλέσουν δυσαρέσκεια σε ορισμένους, αλλά πρόκειται για εκδηλώσεις περιορισμένης διάρκειας. Όλα τα μέτρα που υιοθετήθηκαν σχεδιάστηκαν πρωτίστως για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των εμπλεκομένων και του κοινού».
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ενίσχυση της εικόνας του Παλέρμο από περιστάσεις όπως αυτή. Η διεθνής προβολή που δημιουργείται από εκδηλώσεις αυτής της κλίμακας συμβάλλει στην ενίσχυση της ελκυστικότητας της πόλης και στη δημιουργία οικονομικών οφελών», συμπλήρωσε.
Ο Αντόνιο Ρίνι από το τμήμα τουρισμού του δήμου του Παλέρμο, δήλωσε: «Για εμάς, το γεγονός ότι ο γάμος της Ντούα Λίπα θα γίνει εδώ αποτελεί μεγάλη τιμή, ενώ η υποδοχή που θα τους επιφυλαχθεί θα προωθήσει την πόλη στη διεθνή σκηνή. Αρκετοί διεθνείς καλλιτέχνες θα φτάσουν στο Παλέρμο για τον γάμο».
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies
Μάθετε περισσότερα εδώ
Αποδοχή
