Ανοίγει ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου, μετά τη συνάντηση που είχαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι με τον αερολιμενάρχη του «Νίκος Καζαντζάκης».
Σύμφωνα με το Flashnews, η συνάντηση με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου Ιάκωβο Ουρανό έγινε σήμερα το πρωί σε πολύ καλό κλίμα και κατά τη διάρκειά της αποφασίστηκε το άνοιγμα του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».
Όπως προαναφέρθηκε, οι αγρότες χθες (8/12) κατάφεραν να μπουν στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου.
Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, ακυρώθηκαν τρεις πτήσεις, δύο εσωτερικού και μία πτήση εξωτερικού, ενώ υπήρξαν καθυστερήσεις σε συνολικά 21 πτήσεις: δέκα πτήσεις αναχωρήσεων και 11 πτήσεις αφίξεων.
Ο μέσος χρόνος καθυστέρησης στις αναχωρήσεις ήταν από 40 λεπτά έως 5,5 ώρες, ενώ οι καθυστερήσεις στις πτήσεις αφίξεων έφτασαν μέχρι και τις 5 ώρες. Επίσης, παρατηρήθηκε το φαινόμενο κάποιες πτήσεις να εκτελέσουν λίγο νωρίτερα το δρομολόγιό τους χθες πριν τις έντεκα το βράδυ, προκειμένου να προλάβουν το εκ νέου κλείσιμο του αεροδρομίου.
Για σήμερα μέχρι και την ώρα που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η απαραίτητη επιθεώρηση ασφαλείας, υπολογίζεται ότι επηρεάζονται 11 πτήσεις, από αυτές οκτώ είναι αναχωρήσεις και τρεις αφίξεις.
