Αληθινές αποδείχθηκαν οι τρεις χειροβομβίδες που είχε στην κατοχή του ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από τη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ήταν αμυντικές χειροβομβίδες m75 τσεχικής προέλευσης, πλήρως λειτουργικές και ασφαλισμένες καλώς, ενώ η τρίτη δεν ήταν λειτουργική.

Στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση, οι Αρχές εξετάζουν μία διεύθυνση στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 48χρονος από το Σουδάν είχε πάει μπροστά από τη σκοπιά στη ΓΑΔΑ, ισχυριζόμενος ότι είχε εκρηκτικά και θα ανατιναχτεί. Ο άνδρας, που είχε σακίδιο στην πλάτη, είχε μία χειροβομβίδα στο χέρι και άλλες δύο σε δοχείο δίπλα του.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ κατάφεραν να τον συλλάβουν, όταν του απέσπασαν την προσοχή, την ώρα που ζητούσε τηλέφωνο να μιλήσει, ενώ στο σημείο έσπευσαν και τα ΤΕΕΜ, πραγματοποιώντας ελεγχόμενη έκρηξη.

Χρόνια στη χώρα μας ο 48χρονος -Έχει συλληφθεί δεκάδες φορές για ναρκωτικά

Ο 48χρονος είναι χρόνια στην Ελλάδα, ξέρει ελληνικά και έχει συλληφθεί δεκάδες φορές για ναρκωτικά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει κριτική σκέψη και αντίληψη, κάτι που τον καθιστούσε επικίνδυνο.

Λόγω της αστυνομικής επιχείρησης είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας από το ύψος της Πανόρμου στο ρεύμα προς Πατησίων, και στην οδό Δημητσάνας από το ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

«Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι περί ώρα 18:00’, 48χρονος αλλοδαπός προσέγγισε, κινούμενος από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την αστυνομική σκοπιά μπροστά στην είσοδο του κτιρίου της Γ.Α.Δ.Α., κρατώντας σακούλα και φορώντας σακίδιο πλάτης και ανέφερε στον αστυνομικό σκοπό ότι έχει στην κατοχή του εκρηκτικά.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις της Γ.Α.Δ.Α. και μετά την κινητοποίηση του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (Σ.Ε.Κ./Γ.Α.Δ.Α.), περί ώρα 18:25’, ο 48χρονος αφοπλίστηκε και ακινητοποιήθηκε ενώ άμεσα μετέβη στο σημείο το αρμόδιο κλιμάκιο Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών(Τ.Ε.Ε.Μ.).

Από το κλιμάκιο Τ.Ε.Ε.Μ. περισυλλέχθηκαν -2- χειροβομβίδες αμυντικού τύπου ενώ στο σακίδιο που έφερε ο 48χρονος διενεργήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη χωρίς τον εντοπισμό έτερων ευρημάτων.

Μετά την δέσμευση του, ο 48χρονος οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας/Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α. όπου εξετάζεται».