Φωτιά ξέσπασε σε τρεις περιοχές της Κρήτης την Δευτέρα (06.07.2026) με αποτέλεσμα να γίνει άμεση και μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενώ έχουν σηκωθεί και 4 ελικόπτερα για να συνδράμουν στην κατάσβεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τρία μέτωπα της φωτιάς συναντώνται στην περιοχή Αφράτι του δήμου Βιάννου Ηρακλείου, στο Γάζι και στον δήμο Ιεράπετρας Λασιθίου στην Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, έπειτα από επιχείρηση 18 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 3ης ΕΜΟΔΕ, 5 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη φωτιά στο Γάζι, στην περιοχή του Μαλεβιζίου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες της Περιφέρειας Κρήτης.

Μάλιστα το ελικόπτερο κατευθύνεται στο σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσει ρίψεις νερού από αέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ιεράπετρα, κοντά στο Φράγμα Μπραμιανών. Μάλιστα, το μεσημέρι, στάλθηκε και μήνυμα του 112 στους κατοίκους προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή στην οποία μαίνεται η πυρκαγιά.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μπραμιανά Ιεράπετρας της Περιφερειακής ενότητας Λασιθίου. Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Μπραμιανά απομακρυνθείτε προς Ιεράπετρα», ανέφερε το μήνυμα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στον δήμο Ιεράπετρας Λασιθίου. Κινητοποιήθηκαν 49 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην επιχείρηση συνδράμουν και υδροφόρες της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.