Ρόδος: Συναγερμός για φωτιά στον Αττάβυρο – Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρόδο, με τις πυροσβεστικές και τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας να βρίσκονται σε αυξημένη κινητοποίηση μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στον Αττάβυρο, ανάμεσα στα χωριά Έμπωνας και Άγιος Ισίδωρος. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση σε μη δασική περιοχή, αλλά θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω των επικρατουσών συνθηκών.

EN ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Enikos Newsroom ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 14:42, Σάββατο 04 Ιουλίου 2026 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:44, Σάββατο 04 Ιουλίου 2026 Κοινωνία

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ Τα βασικά σημεία του άρθρου Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρόδο για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 14:10 στην περιοχή του Αταβύρου, σε μεγάλο υψόμετρο, ανάμεσα στα χωριά Έμπωνας και Άγιος Ισίδωρος. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, σε περιοχή όπου δεν υπάρχει δάσος, ωστόσο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω των συνθηκών που επικρατούν. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε αυξημένη κινητοποίηση και επιχειρούν από την πρώτη στιγμή στο σημείο. Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google Σε κατάσταση αυξημένης κινητοποίησης έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές και οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας στη Ρόδο, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς που σημειώθηκε περίπου στις 14:10 στην περιοχή του Αταβύρου, σε μεγάλο υψόμετρο, ανάμεσα στα χωριά Έμπωνας και ‘Αγιος Ισίδωρος.
Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, σε περιοχή όπου δεν υπάρχει δάσος, ωστόσο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω των συνθηκών που επικρατούν. Για τον λόγο αυτό έχει σημάνει συναγερμός, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν από την πρώτη στιγμή στο σημείο. ΡΟΔΟΣ ΦΩΤΙΑ Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ Κοινοποίηση άρθρου ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ