Ο Σεμπαστιάν Οζιέ κέρδισε τις δύο από τις τέσσερις ειδικές του πρωινού σκέλους και πλέον απέχει μόλις 3,7 δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο Νεβίλ.
Όπως αναμενόταν η μάχη μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών ήταν οριακή σε όλη τη διάρκεια του πρωινού σκέλους. Οι Νεβίλ και Οζιέ αντάλλασσαν χτυπήματα από την πρώτη μέχρι και την τέταρτη ειδική της τρίτης ημέρας.
Στο τέλος ο Γάλλος βγήκε ελαφρώς κερδισμένος και μείωσε την διαφορά του από τον Νεβίλ στην γενική κατάταξη. Λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα χωρίζουν τους δύο οδηγούς και τα πάντα παραμένουν ανοιχτά για την συνέχεια. Τρίτος ο Φουρμό με τους Κατσούτα και Μακέρλιν να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.
Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του Ράλλυ Ακρόπολις δόθηκε στις 07:54 ώρα Ελλάδος. Τα πληρώματα θα διένυαν μέχρι το μεσημέρι το μεγαλύτερο σκέλος στον αγώνα καλύπτοντας συνολικά 74,08 χιλιόμετρα σε 4 ιδιαίτερα απαιτητικές ειδικές της Πελοποννήσου.
Εξ αυτών η πρώτη και η τελευταία (Γυμνό, Κεφαλάρι) κάνουν την επιστροφή τους -με μικρές παραλλαγές- στο Ακρόπολις από το 2013. Οι ειδικές σε Κολλίνες και Μαίναλο είναι καινούργιες για το Ακρόπολις. Κομμάτια της πρώτης έχουν χρησιμοποιηθεί στο Μαύρο Ρόδο του 2007 ενώ στην δεύτερη είχε κάνει δοκιμές με την Citroen το 2009 ο Σεμπαστιάν Λεμπ.
Το πρώτο πέρασμα από την ιδιαίτερα απαιτητική αυτή διαδρομή ολοκληρώθηκε χωρίς πολλά απρόοπτα. Πολλοί οδηγοί, μάλιστα, δήλωσαν ότι την περίμεναν ακόμη πιο δύσκολη. Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Οζιέ, μειώνοντας κατά 1,5 δευτερόλεπτο την διαφορά του από τον δεύτερο ταχύτερο Νεβίλ.
«Επικεντρώνομαι στον εαυτό μου, προσπαθώ να αποφύγω τις κακοτοπιές και θα δούμε τι θα γίνει με τους χρόνους στο τέλος του σκέλους. Περίμενα ότι θα χρειαζόμουν περισσότερη διαχείριση ελαστικών» δήλωσε ο Γάλλος. Τρίτος ταχύτερος ήταν ο συμπατριώτης του, Φουρμό.
Τους επόμενους δύο καλύτερους χρόνους σημείωσαν οι Κατσούτα και Έβανς οι οποίοι απαλλάχθηκαν σήμερα από την υποχρέωση του να ξεκινούν πρώτοι, ανοίγοντας τον δρόμο στους υπόλοιπους. «Αρκετά περίπλοκη ειδική, η φθορά ήταν μεγάλη προς το τέλος. Κάνω ότι μπορώ χωρίς να κοιτάω το αν θα φτάσω των Τάκα (σ.σ. Κατσούτα)» δήλωσε ο Ουαλλός που ολοκλήρωσε στην 7η θέση της γενικής την δοκιμασία, δύο θέσεις πίσω από τον Κατσούτα.
Η δεύτερη ειδική της ημέρας με το αμμώδες έδαφος συνιστούσε μία πρόκληση αρκετά διαφορετική από εκείνες που είχαν συναντήσει μέχρι το σημείο εκείνο τα πληρώματα. Ο Φουρμό προσαρμόστηκε καλύτερα από όλους στις απαιτήσεις, σημειώνοντας τον κορυφαίο χρόνο της δοκιμασίας.
Αντίθετα ο Νεβίλ -που σημείωσε τον τρίτο χρόνο- παραδέχτηκε ότι έπρεπε να είχε κάνει κάποιες αλλαγές στο σετάρισμα του i20. «Γλιστρούσε πολύ και τα ελαστικά υπερθερμαίνονταν. Ίσως έπρεπε να είχα προσαρμόσει το set-up διαφορετικά» δήλωσε ο Βέλγος που είδε τον Οζιέ να ρίχνει την μεταξύ τους διαφορά στα 4,9 δευτερόλεπτα.
Another stage, another position gained for Taka 💪📈Katsuta started Saturday P6, but two stages later is P4 pic.twitter.com/zY5W2Dvwsc— DirtFish (@DirtFishRally) June 27, 2026
Αντίθετα ευχάριστη ήταν η εξέλιξη της ειδικής για τον Κατσούτα. Ο Ιάπωνας τα πήγε εξαιρετικά σημειώνοντας τον 4ο καλύτερο χρόνο. Χάρη σε αυτήν την επίδοση ο Τάκα ανέβηκε στην 4η θέση της γενικής μπροστά από τον Μακέρλιν.
Στην τρίτη ειδική της ημέρας ο Νεβίλ απάντησε στον Οζιέ όντας ταχύτερος του κατά 1,5 δευτερόλεπτο. Τα Hyundai έδειχναν πιο άνετα στο πέρασμα αυτό σε σχέση με τα Toyota όπως πιστοποιεί και ο τρίτος καλύτερος χρόνος του Φουρμό, παρά ένα μεγάλο γλίστρημα του Γάλλου στο 10ο χιλιόμετρο.
«Ήταν μια καλή ειδική. Προσπαθήσαμε να πιάσουμε ρυθμό από την αρχή. Είχαμε καλή πρόσφυση και καλή ροή. Ακόμη πηγαίνουμε όλοι προσεκτικά. Οπότε είτε είσαι 10 δευτερόλεπτα μπροστά είτε 10 πίσω δεν έχει μεγάλη διαφορά» δήλωσε ο Βέλγος.
It’s 6-3 Hyundai in terms of Acropolis Rally stage wins so far 👀🇬🇷 pic.twitter.com/0IKPRLhRSH— DirtFish (@DirtFishRally) June 27, 2026
Σίγουρα, πάντως, ο Τιερί δεν… απογοητεύτηκε βλέποντας την διαφορά του από τον Οζιέ να σκαρφαλώνει ξανά στα 6,3 δευτερόλεπτα με μία ειδική να απομένει στο πρωινό σκέλος. Φυσικά διαφορές αυτής της τάξεως είναι μικρές για έναν αγώνα όπως το Ακρόπολις.
Κατά τα λοιπά η μόνη αλλαγή στην πρώτη δεκάδα ήταν η άνοδος του Έβανς στην 6η θέση, με τον Ουαλλό να εκμεταλλεύεται τον κακό ρυθμό που έχει ο Σεσκς από την αρχή της ημέρας. «Δεν ξέρω τι συμβαίνει, δεν μπορώ να το περιγράψω. Κάτι δεν είναι σωστό» σχολίασε ο οδηγός της Ford.
🚨 Yohan Rossel’s WRC2 title bid in REAL troubleThe Lancia driver has retired from Acropolis Rally Greece with engine failure, his third issue of the season ⚠️ pic.twitter.com/883ks8BMW5— DirtFish (@DirtFishRally) June 27, 2026
Στο 5ο χιλιόμετρο της ειδικής είχαμε και την εγκατάλειψη του Ροσέλ με πρόβλημα στον κινητήρα της Lancia. Μία εξέλιξη που αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τις ελπίδες του Γάλλου στο πρωτάθλημα του WRC2.
Στο Κεφαλάρι ο Οζιέ πήρε την δεύτερη ειδική του για σήμερα όντας 2,6 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Νεβίλ. Έτσι έκλεισε την μεταξύ τους διαφορά στα 3,7 δευτερόλεπτα με δύο ειδικές να απομένουν για το τέλος του δεύτερου σκέλους του αγώνα.
Η πρώτη πεντάδα παρέμεινε απαράλλαχτη σε σχέση με το προηγούμενο πέρασμα. Το απογευματινό σκέλος αποτελείται από δύο ειδικές. Ξεκινάμε με το δεύτερο πέρασμα από το Γυμνό στις 16:39 και η δράση ολοκληρώνεται με την επανάληψη του Μαίναλου στις 19:05. Θα καταφέρει ο Νεβίλ να κρατηθεί μπροστά ή θα έχουμε αλλαγή στην κορυφή μέχρι το τέλος της ημέρας;
