Στη σύλληψη ενός άνδρα παλαιστινιακής καταγωγής προχώρησαν οι αρχές στην Κρήτη, κατηγορούμενος για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 37χρονος κατηγορείται επιπλέον για εκπαίδευση και ταξίδια που σχετίζονταν με τον σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών.

Η σύλληψη του έγινε έπειτα από κοινή επιχείρησης της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας να δείχνουν ότι συνδέεται με δύο συμπατριώτες του που συνελήφθησαν πρόσφατα στην Κύπρο για αδικήματα που σχετίζονται με τρομοκρατία.

Ο 37χρονος, που φέρεται να είναι μέλος της Χαμάς, δούλευε σεζόν στο νησί, ενώ έχει και άσυλο.

Έρευνες σε σπίτια στην Κρήτη και την Αθήνα -Τι κατάσχεσαν οι Αρχές

Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν και έρευνες σε σπίτια στην Κρήτη και την Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, laptop, μέσα αποθήκευσης δεδομένων, τραπεζικές κάρτες και εργαστηριακός εξοπλισμός.

Ο 37χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς εξετάζεται τόσο η εκπαίδευση που φέρεται να είχε όσο και ο λόγος που είχε τις επαφές με τους συλληφθέντες στην Κύπρο.