Εκτός από τα 41 άτομα εντοπίστηκαν νωρίτερα σήμερα 44 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων και μεταφέρονται στο λιμάνι της Ιεράπετρας. Ακόμα δύο περιστατικά σημειώθηκαν ανοικτά της Ιεράπετρας

Νέα περιστατικά καταγράφηκαν στη νότια Κρήτη, με 55 μετανάστες να εντοπίζονται σε δύο λέμβους ανοικτά της Ιεράπετρας και των Καλών Λιμένων. Συνολικά εκατοντάδες άνθρωποι διασώθηκαν σήμερα σε Κρήτη και Γαύδο.

Οι μεταναστευτικές ροές προς τη νότια Κρήτη συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, καθώς δύο ακόμη λέμβοι εντοπίστηκαν τη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ιεράπετρας και των Καλών Λιμένων.

Τα δύο νέα περιστατικά καταγράφηκαν από εναέρια μέσα επιτήρησης της Frontex, τα οποία εντόπισαν μία λέμβο με 35 επιβαίνοντες και μία δεύτερη με 20 άτομα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές για την ασφαλή περισυλλογή και μεταφορά τους.

Οι 55 μετανάστες μεταφέρθηκαν αργά το μεσημέρι στην αποβάθρα της Ιεράπετρας με τη συνδρομή ναυαγοσωστικού σκάφους και πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η μεταφορά τους με μίνι λεωφορεία στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Καλογέρων, το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας. Πρόκειται για τον ίδιο χώρο όπου μέχρι πρόσφατα φιλοξενούνταν οι 42 μετανάστες που είχαν περισυλλεγεί το προηγούμενο 24ωρο από το Νότιο Κρητικό Πέλαγος.

Οι νέες αφίξεις έρχονται να προστεθούν στα πολλαπλά περιστατικά που καταγράφηκαν σήμερα σε θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης και της Γαύδου. Συνολικά μέσα στη Δευτέρα οι αρχές κλήθηκαν να διαχειριστούν έξι διαφορετικά περιστατικά με περίπου 198 μετανάστες, γεγονός που αποτυπώνει τη συνεχιζόμενη πίεση που δέχονται οι νότιες πύλες εισόδου της χώρας.

neakriti.gr