Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση οι πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικό χαρακτηρίζοντας πολιτική Βαβέλ τα νέα κόμματα. Χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μητσοτάκης πως «εξαγγέλλονται νέα κόμματα με πρωτοεμφανιζόμενους ή επανεμφανιζόμενους πρωταγωνιστές που φορούν άλλο προσωπείο ενώ είναι ήδη γνωστοί από τη δημόσια παρουσία τους».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «θεσμικές, υποτίθεται, δυνάμεις χάνουν τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία τους, σε μία πολιτική Βαβέλ με κοινό τόπο την καταγγελία της κυβέρνησης – παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ που δεν υπερψήφισε την παραμονή Στουρνάρα στην ΤτΕ».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη στήριξη των πολιτών από την κυβέρνσηση. « Εμείς στηρίζουμε τα εισόδημα σε έκτακτες κρίσεις και προωθούμε αλλαγές που παγιώνουν την πρόοδο της χώραςΗ επιδότηση του Diesel επεκτείνεται και για τον Ιούνιο, με 15 λεπτά – θα το κρατήσει φθηνότερο κατά 30 λεπτά σε σχέση με Μάρτιο – Τέλη Ιουνίου η εφάπαξ ενίσχυση των οικογενειών με 150 ευρώ για κάθε παιδί».

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται τη σημασία της σταθερότητας και σιγουριάς εν μέσω αβεβαιότητας – αυτό ήταν και το μήνυμα των εκλογών στην Κύπρο»