Σε εξέλιξη είναι μία ιστορική ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς αυτή την ώρα τοποθετείται ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμανη ενώ η τελευταία ομιλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ολομέλεια του ελληνικού κοινοβουλίου είχε γίνει πριν 27 έτη το 1999.
Δείτε live:
Η ιστορικής σημασίας συνεδρίαση πραγματοποιείται παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.
Σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, αμέσως μετά την προσφώνησή του, θα απονείμει στον Οικουμενικό Πατριάρχη το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, ενώ μετά το πέρας της Ειδικής Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής θα παραθέσει προς τιμήν του επίσημο γεύμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτατος συμπληρώνει φέτος 35 έτη Πατριαρχικής θητείας και 65 έτη ιερατικής αποστολής.
Κλείσιμο
Την Πέμπτη, 7 Μαΐου, στις 17.30, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση με τίτλο «Διαχρονία και Οικουμενικότητα: Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στον Σύγχρονο Κόσμο», που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στο Θέατρο Παλλάς, με τη συνδιοργάνωση της εθελοντικής Ομάδας «Ρωμηών Πράξεις».
Η τελευταία ομιλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ολομέλεια είχε γίνει πριν από 27 χρόνια
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies
Μάθετε περισσότερα εδώ
Αποδοχή
