Oι IDF ανατίναξαν σήραγγα 140 μέτρων που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ, ενώ 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σήμερα στον Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε μια σήραγγα της Χεζμπολάχ, μήκους 140 μέτρων, στο ακρωτήριο Ρας αλ-Μπάιντα, νότια της Τύρου, στο νότιο Λίβανο.

Στρατιώτες της ελίτ μονάδας Yahalom ανατίναξαν σήμερα το πρωί το τούνελ χρησιμοποιώντας 24 τόνους εκρηκτικών, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, μεταδίδουν οι «Times of Israel».

Μέσα στο τούνελ, οι IDF αναφέρουν ότι οι στρατιώτες εντόπισαν πολυάριθμα όπλα, καθώς και δωμάτια όπου διέμεναν μέλη της λιβανέζικης οργάνωσης.

Οι IDF αναφέρουν ότι το τούνελ «χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα από τρομοκράτες της Χεζμπολάχ» για την προώθηση επιθέσεων.

Καθώς μαίνονται οι εχθροπραξίες στον νότιο Λίβανο, το Al Jazeera μετέδωσε ότι μόνο σήμερα 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις επιθέσεις του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Τζεμπχίτ της επαρχίας Ναμπάτιεχ του Λιβάνου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ατόμων και τον τραυματισμό εννέα ακόμη. Αναφέρει επίσης μια ακόμη θανατηφόρα ισραηλινή επίθεση στο νότιο Λίβανο, αυτή τη φορά στην πόλη Ζεμπντίν. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επίθεση με drone προκάλεσε το θάνατο έξι ανθρώπων κοντά στο νεκροταφείο της πόλης.

Νωρίτερα σήμερα, επίθεση με drone από τη Χεζμπολάχ στη Σομέρα, στο βόρειο Ισραήλ, έπληξε ένα ισραηλινό στρατιωτικό τεθωρακισμένο όχημα.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι από την επίθεση της Χεζμπολάχ τραυματίστηκαν 12 Ισραηλινοί στρατιώτες. Οι «Times of Israel» ανέφεραν ότι δύο από τους στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ οι υπόλοιποι ήταν σε καλή κατάσταση.