Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποια κόμματα οδηγούνται σε διάσπαση – Οι επιστροφές, οι επανεμφανίσεις και οι αμετανόητοι
Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Η Τζάκρη, ο Πελεγρίνης και ο Φαραντούρης
Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να συνεχίσει τη διεύρυνση, αν και η πρώτη απόπειρα δεν κρίθηκε και τόσο επιτυχής, μιας και η συμπερίληψη του πρώην πρύτανη και υφυπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., Θεοδόση Πελεγρίνη,προκάλεσε σφοδρό εσωκομματικό κύμα δια μαρτυρίας. Οι αντιδράσεις, πάντως, δεν φαίνεται να κάμπτουν την ηγεσία του κόμματος, το οποίο ως φαίνεται αναζητά φόρμουλα για την επιστροφή της κυρίας Τζάκρη, αν και ιστορικά στελέχη του κόμματος σχολιάζουν δηκτικά πως «δεν θα έρθει η Θεοδώρα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ θα πάει στη Θεοδώρα».
Σε ανοιχτή γραμμή με τον κ. Ανδρουλάκη βρίσκεται και ο κ. Φαραντούρης, ο οποίος είναι εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρόσφατα παραιτηθείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, φέρεται να συνομιλεί με τον κ. Τσίπρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξει -τουλάχιστον άμεσα- επίσημη συνεργασία.
Τα φρέσκα πρόσωπα
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσίπρας φαίνεται πως επιχειρεί να στήσει ένα πανελλαδικό δίκτυο νέων και άφθαρτων στελεχών που θα πλαισιώσουν παλαιότερες πολιτικές καραβάνες. Πρόκειται για πρόσωπα που πρωτοεμφανίστηκαν στη δημόσια σφαίρα συμμετέχοντας στα πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου του «Ιθάκη».
Σε αυτά συγκαταλέγονται η ηθοποιός και καθηγήτρια Υποκριτικής Μαρία Κατσουλίδη από τα Ιωάννινα, η δικηγόρος και πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας Ιωάννα Καραβάνα και η εικαστικός Εύα Ρέντζου από τη Βοιωτία. Από τον Εβρο, κοντά στο εγχείρημα βρίσκεται ο πρώην υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Μενέλαος Μαλτέζος, αλλά και η δικηγόρος Κατερίνα Μπέρδου, η οποία ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ, για να μεταπηδήσει στο ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, να συνεχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, να ακολουθήσει τον Στέφανο Κασσελάκη, για να επιστρέψει και πάλι στον κ. Τσίπρα. Πέραν αυτών, κοντά στο εγχείρημα φαίνεται ότι βρίσκεται ο πρώην βουλευτής με το Ποτάμι, Νίκος Νυφούδης, ο συγγραφέας Γιώργος Σιακαντάρης και οι δύο πρόσφατες μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Σαουλίδης και Αννα Παπαδοπούλου, πρώην αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης.
Οργανωτικό ρόλο στον κυοφορούμενο φορέα έχει αναλάβει ο πρώην υπουργός Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ ενεργό ρόλο στον στενό πυρήνα έχουν οι Γιώργος Χουλιαράκης, Δημήτρης Λιάκος και Νίκος Μαραντζίδης. Ευρύτερα τοποθετούνται η Ευγενία Φωτονιάτα και η δικηγόρος με έντονη δράση στο πεδίο των δικαιωμάτων, Θεώνη Κουφονικολάκου.
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies
Μάθετε περισσότερα εδώ
Αποδοχή
