Αυτό θα πει ετοιμότητα του επιτελικού κράτους. Η διορισμένη αποκεντρωμένη διοίκηση σε συνεργασία με την εκ Χανίων δήμαρχο, επιστράτευσαν τα ΜΑΤ, τα οποία εισέβαλαν αστραπιαία στην Γαύδο. Ads Στόχος τα καλύβια των ανθρώπων που συνέβαλαν στην δημιουργία της σύγχρονης μυθολογίας του νησιού της Καλυψούς.
Με τη γνωστή τους διακριτικότητα οι άνδρες των ΜΑΤ κατέστρεψαν στον Λαυρακά και τον Αι-Γιάννη τα καλύβια που είχαν στήσει οι άνθρωποι με τα υλικά που ξέβραζε η θάλασσα. Μιλάμε για εκείνους που γνωρίζουν βιωματικά τι σημαίνει ναυάγιο και αγάπησαν το μέρος στο οποίο τους έφερε η ζωή, ενώ το προφύλασσαν από περιβαλλοντικούς και άλλους κινδύνους.
Διαβάστε: Γαύδος / Η απάντηση του δήμου για τα ΜΑΤ στο νησί Ads Αυτούς τους αδύναμους έβαλαν στο στόχαστρο οι άτεγκτες αρχές μεταχειριζόμενοι το ίδιο το νησί σαν κατακτητές. Όσο δουλική είναι προς τους ισχυρούς τόσο σκληροί είναι απέναντι στους ευάλωτους. Ιδεολογία το κράτος ως εργολαβία. Μετέτρεψαν τα θρυλικά καλύβια σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο καθώς τα ΜΑΤ πέρασαν και τα έκαναν όλα λαμπόγυαλο.
Διαβάστε: Γαύδος / Κινητοποίηση στα Χανιά μετά την εμφάνιση ΜΑΤ και εργολάβων
Όλα αυτά στο όνομα ποιων άραγε σχεδίων.