Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός, αύριο, Μεγάλη Δευτέρα (6/4) σε πολλές περιοχές της χώρας. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Γενικά αίθριος ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις – Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Η πρόγνωση της ΕΜΥ.
Στην Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων τοπικές νεφώσεις και λίγες βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και νότια κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει τους 19 με 21 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 και τοπικά 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 και τοπικά 23 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός: Στα νοτιότερα των Δωδεκανήσων τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Αβέβαιο είναι το σκηνικό του καιρού από τη Μεγάλη Πέμπτη ως και το Πάσχα, με τον μετεωρολόγο, Θοδωρή Κολυδά, να σημειώνει πως “τα σημερινά στοιχεία διαφοροποιούνται αισθητά από τα χθεσινά”.
Τα δύο προγνωστικά τα οποία εξετάζει -το ECMWF και το GFS- φαίνεται πως συγκρούονται. “Αφετηρία της ανάλυσης είναι η διαπίστωση ότι τα σημερινά στοιχεία διαφοροποιούνται αισθητά από τα χθεσινά“, λέει σε σημερινή ανάρτηση.
Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του μετεωρολόγου, οι συνθήκες που θα επικρατούν μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη είναι ιδιαίτερα ανοιξιάτικες, με θερμές τιμές στις θερμοκρασίες. Από τη Μεγάλη Πέμπτη, όμως, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ είναι πιθανή και η εκδήλωση βροχοπτώσεων.
Όπως σημειώνει ο κ. Κολυδάς, το πιθανότερο σενάριο παραμένει μια μεταβολή του καιρού μετά τις 8 Απριλίου, με πτώση της θερμοκρασίας, αυξημένη αστάθεια και περισσότερες πιθανότητες βροχών προς το διάστημα 10-13 Απριλίου.
Ο ίδιος λέει πως το Μεγάλο Σάββατο τα προγνωστικά δίνουν ισχυρότερο σήμα για βροχές, χωρίς όμως να έχουν ακόμη κλειδώσει τα τελικά ύψη υετού.
