Ο Τζορτζ Ράσελ και η Mercedes κυριάρχησαν και στις κατατακτήριες για το Sprint της Κίνας. Δεύτερος ο Αντονέλι, μπροστά από τον Νόρις. Στο πουθενά η Red Bull.
Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι μας εξέπληξε. Οι νικητές στην Μελβούρνη είχαν δείξει ήδη από το FP1 ότι ήταν οι καλύτεροι και στην Σαγκάη.
Η ανωτερότητα αυτή επιβεβαιώθηκε και στις κατατακτήριες του Sprint. Ο Ράσελ ήταν άνετα πρώτος σε όλες τις περιόδους της διαδικασίας και ο Αντονέλι είχε πάντα απόσταση ασφαλείας από το επόμενο ταχύτερο μονοθέσιο. Αυτό ήταν τελικά η McLaren του Νόρις. Ο Πρωταθλητής κέρδισε στο τέλος την ταχύτερη Ferrari σήμερα, που ήταν εκείνη του Χάμιλτον. Πέμπτος ο Πιάστρι. Πολύ κακή εμφάνιση για την Red Bull, με τον Φερστάπεν πάνω από ενάμισι δευτερόλεπτο αργότερο του Ράσελ.
Η Mercedes είχε δείξει ήδη από το FP1 ότι θα ήταν πολύ δύσκολη αντίπαλος για το υπόλοιπο grid. Οι οδηγοί της έκαναν άνετα τους δύο καλύτερους χρόνους ενώ είχαν και τα καλύτερα long runs με την μέση γόμα. Δεύτερη καλύτερη η McLaren με τις Ferrari και Red Bull να έπονται.
Η πρώτη περίοδος της διαδικασίας ξεκίνησε με μία απώλεια από νωρίς καθώς ο Σέρχιο Πέρεζ δεν βγήκε από το γκαράζ της Cadillac λόγω τεχνικού προβλήματος. Για τις Mercedes μία προσπάθεια ήταν αρκετή για κάθε οδηγό της ώστε να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην δεύτερη περίοδο. Ο Ράσελ, μάλιστα, σημείωσε και τον καλύτερο χρόνο.
Δεύτερος ήταν ο Χάμιλτον ο οποίος έδειξε να μπαίνει πιο δυνατά στην διαδικασία. Η Ferrari ήταν γενικά ανώτερη της McLaren (οι οδηγοί της έκαναν δύο γύρους προετοιμασίας) με την μέση γόμα, ενώ ακόμη πιο αργή ήταν η Red Bull. Παρά ταύτα δεν υπήρξε κάποια μεγάλη έκπληξη. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Cadillac, Aston Martin και Williams.
Η Red Bull RB22 είναι ξεκάθαρα μέχρι στιγμή το αργότερο από τα τέσσερα κορυφαία μονοθέσια στην Κίνα. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, ώστε οι Φερστάπεν-Χατζάρ να περάσουν οριακά στο SQ3, όντας και αργότεροι του Γκασλί με την Alpine!
Ταχύτερος ήταν και πάλι ο Ράσελ. Μπορεί η διαφορά του από τον Αντονέλι να ήταν μόλις 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου αλλά αυτό συνέβη επειδή ο Ιταλός έκανε και δεύτερο γύρο στην περίοδο με την πίστα να προσφέρει ανώτερη πρόσφυση. Στον Ράσελ αρκούσε και πάλι μία προσπάθεια. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Audi, οι Racing Bulls και οι Οκόν-Κολαπίντο.
Με την μαλακή γόμα να περνάει στα μονοθέσια για το SQ3 τα δεδομένα είχαν αλλάξει ελαφρώς. Ωστόσο η Mercedes παρέμενε το ακλόνητο φαβορί για το 1-2 στις κατατακτήριες του Sprint. Ο Ράσελ έδειχνε να είναι σε δική του κλάση. Θα μπορούσε, ίσως, κάποια από τις Ferrari να προβληματίσει έστω την W17 του Αντονέλι;
Η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Οι Mercedes και Ferrari αποφάσισαν να κάνουν δύο γρήγορους γύρους στο SQ3 και βγήκαν από νωρίς. Ωστόσο ο Ράσελ σημείωσε χρόνο κατά έξι δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερο από την ταχύτερη Ferrari που ήταν εκείνη του Χάμιλτον. Μαζί τους είχε βγει και ο Φερστάπεν, αλλά η πρώτη του προσπάθεια ήταν απελπιστικά αργή.
Οι McLaren περίμεναν τα τελευταία λεπτά για να κάνουν τις μοναδικές τους προσπάθειες. Εκείνη του Νόρις ήταν αρκετά καλή ώστε να φέρει τον περσινό πρωταθλητή στην τρίτη θέση, μπροστά από την Ferrari του Χάμιλτον. Ο Πιάστρι ήταν πέμπτος, μπροστά από τον Λεκλέρ. Εξαιρετικός ο έβδομος Γκασλί που πήρε κατάταξη μπροστά από τον Φερστάπεν. Ένατος ο Μπέρμαν που κέρδισε εύκολα την άλλη Red Bull του Χατζάρ. Η αυστριακή ομάδα έχει πολλή δουλειά μπροστά της.
