Ο κόσμος της παράταξης, όμως, έχει γυρίσει πολλές σελίδες μπροστά και απαιτεί από όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να δίνουν ενωμένοι τη μάχη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και να επικοινωνούν τις θέσεις του Κινήματος όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τους τομείς πολιτικής του κόμματος. Ο αγώνας για πολιτική αλλαγή απέναντι σε ένα αδίστακτο σύστημα εξουσίας είναι απαιτητικός, καθημερινός και πρέπει να δοθεί με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι την ημέρα των εθνικών εκλογών”.
Διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Η επιστολή του Νίκου Ανδρουλάκη. Τι αναφέρουν πηγές του κόμματος.
Σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, γνωστοποιεί τη διαγραφή του, αναφέροντας σχετικά:
“Κύριε Πρόεδρε, Σας γνωρίζω, ότι ο Βουλευτής του Νομού Αρκαδίας, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από σήμερα δεν ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Με εκτίμηση Νικόλαος Ανδρουλάκης”.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, η διαγραφή έγινε λόγω του ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεώρησε ότι έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο με τη συμπεριφορά και τις δημόσιες δηλώσεις του αντιπροέδρου της βουλής.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η χθεσινή συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, όπου για πολλοστή φορά ζήτησε να επαναπροσδιορίσουν την πορεία του κόμματος τα στελέχη του, καλώντας, μάλιστα, τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη “να διευκολύνει”.
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έχει κάνει πολλάκις, το τελευταίο διάστημα, τέτοιου είδους δηλώσεις και στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι “ο ίδιος είχε προδιαγράψει την πορεία του”.
Όλα αυτά ενώ στις 27 Μαρτίου πρόκειται να ξεκινήσει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, η κορυφαία εσωτερική διαδικασία του κόμματος.
Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ:
“Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, χθες, για πολλοστή φορά επέλεξε να δώσει μια συνέντευξη 20λεπτης διάρκειας χωρίς να κάνει ούτε μια αναφορά στο έργο και τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αρθρώσει ούτε μια γραμμή κριτικής στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν βρήκε μια λέξη να πει για τη συζήτηση, που γινόταν στο Ευρωκοινοβούλιο με πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για το κράτος δικαίου και τη δικαίωση του Νίκου Ανδρουλάκη στη δίκη των υποκλοπών μετά την απόφαση-σταθμό του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.
Δεν βρήκε μια λέξη να πει για τη μάχη, που έδωσε την προηγούμενη μέρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για να αναδείξει τη συγκάλυψη, που επιχείρησε η κυβέρνηση με το πόρισμα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Συνειδητός στόχος αυτής της συνέντευξης ήταν να αντιπολιτεύεται επί 20 λεπτά το κόμμα του και να προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα, ώστε αντί να απολογείται η κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της να συζητάμε για την τεχνητή εσωστρέφεια του ΠΑΣΟΚ.
Εξάλλου, το τελευταίο διάστημα κάθε φορά που είχε δημόσιο βήμα, το αξιοποίησε αποκλειστικά και μόνο για να υπονομεύσει το ΠΑΣΟΚ και όχι για να υπερασπιστεί και να επικοινωνήσει στους πολίτες τις θέσεις του, το πρόγραμμα του, τους πολιτικούς του στόχους.
Προ λίγων ημερών επιτέθηκε στον Ισπανό Πρωθυπουργό, Π. Σάντσεθ υιοθετώντας πλήρως τη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας με μόνο σκοπό να θολώσει το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ και να προσφέρει υπηρεσίες στην κυβέρνηση, λαμβάνοντας τα δημόσια συγχαρητήρια του κ. Γεωργιάδη.
Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αντί να επιχειρηματολογεί κατά της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης, των αλλεπάλληλων σκανδάλων διαφθοράς που παράγει, της πρωτοφανούς απαξίωσης των θεσμών και του κράτους δικαίου, ο κ. Κωνσταντινόπουλος έχει μείνει εμμονικά στις πίσω σελίδες της εσωκομματικής διαδικασίας.
