Κρήτη: Ελεύθεροι οι μαθητές που κατασκεύασαν εκρηκτικό μηχανισμό και τον ενεργοποίησαν σε αυλή σχολείου
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις μαθητές Γυμνασίου που συνελήφθησαν για τον εκρηκτικό μηχανισμό που ενεργοποίησαν σε αυλή του σχολείου, στην Κρήτη.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, οι ανήλικοι παρασύρθηκαν από βίντεο που παρακολούθησαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και θέλησαν να το αναπαραστήσουν, χωρίς να έχουν μέχρι και την ώρα της έκρηξης την αντίληψη για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.
«Σήμερα θα μπορούσαμε να είμαστε σε κηδείες και όχι στον ανακριτή. Είναι σοκαρισμένα και τα τρία παιδιά δεν το περίμεναν αυτό και έχουν ζητήσει συγγνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Μίνως Αποστολάκης. Οι τρεις ανήλικοι, που βίωσαν τρόμο, όπως ανέφερε η συνήγορος Ελένη Σαμαριτάκη, μετά την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι ένιωσαν ανακούφιση. Σε ό,τι αφορά την πράξη τους επανέλαβε πως επρόκειτο για μια στιγμιαία παρόρμηση και ένα ατυχές περιστατικό, το οποίο δεν είχαν συνειδητοποιήσει τι συνέπειες θα μπορούσε να επιφέρει.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των τριών ανηλίκων 14, 16 και 17 ετών, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για έκρηξη από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, κατά συναυτουργία καθώς και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών ή εμπρηστικών υλών και μηχανισμών από τις οποίες θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, κατά συναυτουργία.
Όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο, τα παιδιά είναι σκυμμένα πάνω από τον εκρηκτικό μηχανισμό που κατασκεύασαν και στην συνέχεια απομακρύνονται δευτερόλεπτα πριν από την έκρηξη.
Δείτε το βίντεο:
