Διατήρησε τις πρωτόδικες ποινές το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο «διευθυντήριο» της Χρυσής Αυγής και στον Γιώργο Ρουπακιά.
Αναλυτικά:
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών.
Ομοίως, σε κάθειρξη 13 ετών καταδικάστηκαν και οι υπόλοιποι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρο και Γιώργο Γερμενή.
Κάθειρξη 10 ετών όπως πρωτόδικα επιβλήθηκε στον τελευταίο του «διευθυντηρίου», Αρτέμη Ματθαιόπουλο.
Ίδια ήταν η ποινή σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και για τον Γιώργο Ρουπακιά. Του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα συν 10 έτη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Ποινές κάθειρξης 5 έως 7 έτη επιβλήθηκαν σε πέντε πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής:
Οι ποινές στους πρώην βουλευτές που τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό
Ποινές φυλάκισης 5 ετών επιβλήθηκαν στους έξι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με αναγνώριση ελαφρυντικού είτε στον πρώτο είτε στον δεύτερο βαθμό.
Ποινές κάθειρξης από 6 έως 10 έτη επιβλήθηκαν στους υπόλοιπους 23 καταδικασθέντες που κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων.
Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των καταδικασθέντων που δεν έχουν εκτίσει λόγω αναστολής τις πρωτόδικες ποινές τους, και έτσι κινδυνεύουν να οδηγηθούν στη φυλακή. Μεταξύ αυτών είναι η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, η οποία δεν έχει εκτίσει ούτε μία ημέρα ποινής.
