Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι 100.000 άνθρωποι έφυγαν από την Τεχεράνη μετά τις επιθέσεις Ισραήλ-ΗΠΑ

Περίπου 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την Τεχεράνη κατά τις δύο πρώτες ημέρες μετά την έναρξη των επιθέσεων στο Ιράν, σύμφωνα με εκτίμηση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Την πληροφορία ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου
EMAIL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ
Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Ευχαριστούμε!
Η εγγραφή σου ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

«Στο Ιράν, υπολογίζουμε σε 100.000 τον αριθμό των ανθρώπων που εγκατέλειψαν την Τεχεράνη τις δύο πρώτες ημέρες μετά τις επιθέσεις», ανέφερε εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας.

Η μετακίνηση αυτή αποδίδεται στις επιθέσεις που εξαπέλυσαν Ισραήλ και Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες πυροδότησαν έντονη ανησυχία στον άμαχο πληθυσμό της ιρανικής πρωτεύουσας.

Η Ύπατη Αρμοστεία σημείωσε ότι εργάζεται για την επικαιροποίηση των δεδομένων και εκτιμά πως σύντομα θα είναι σε θέση να δημοσιεύσει νεότερο απολογισμό για τον αριθμό των ανθρώπων που εγκατέλειψαν την πόλη.

Οι διεθνείς οργανισμοί παρακολουθούν στενά την κατάσταση, καθώς η κλιμάκωση των επιθέσεων αυξάνει τις ανησυχίες για ενδεχόμενη περαιτέρω μετακίνηση πληθυσμών στην περιοχή.