Αφιξη τουρκικής αντιπροσωπείας στη Λήμνο για επαφές με φορείς και εξέταση δρομολογίων
Στη Μύρινα της Λήμνου βρέθηκε αντιπροσωπεία από την Τουρκία, αποτελούμενη από στελέχη ναυτιλιακής εταιρείας που εξετάζει τη δυνατότητα έναρξης απευθείας ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ του τουρκικού Τσανάκαλε και του λιμανιού της Λήμνου, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ένωση Ξενοδόχων του νησιού.
Κατά την παραμονή της τουρκικής αποστολής στο νησί, υπηρξαν συναντήσεις με τον Έπαρχο Λήμνου και εκπροσώπους του Δήμου Λήμνου, στους οποίους παρουσιάστηκαν οι υποδομές του λιμένα της Μύρινας και η τουριστική δυναμική της περιοχής.
Στελέχη της αποστολής, ανάμεσά τους και τουριστικός πράκτορας, θα ξεναγηθούν σε σημεία του νησιού, καθώς και σε τουριστικά καταλύματα, στο πλαίσιο της διερεύνησης της βιωσιμότητας και των εμπορικών προοπτικών της σύνδεσης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εταιρεία που εξετάζει τη δρομολόγηση πλοίου προτίθεται να ξεκινήσει τα δρομολόγια από Μάιο του 2026, χρησιμοποιώντας catamaran μήκους περίπου 75 μέτρων και με δυνατότητα μεταφοράς έως 350 επιβατών.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη στρατηγική προσπάθεια για ενίσχυση των τουριστικών ροών στη Λήμνο, με στόχο την αύξηση της προσβασιμότητας του νησιού από τουρκικούς τουριστικούς προορισμούς και την περαιτέρω διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Εκτιμάται ότι μια απευθείας θαλάσσια σύνδεση με το τουρκικα παράλια θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά στο υπάρχον δίκτυο ακτοπλοϊκών υπηρεσιών του Βορείου Αιγαίου.
Η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου ευχαριστεί επίσημα την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Λήμνου, καθώς και το ξενοδοχείο “Grand Pateli” για τη φιλοξενία των επισκεπτών, υπογραμμίζοντας τη στήριξη τοπικών φορέων στις προσπάθειες προώθησης των νέων συγκοινωνιακών επιλογών
