Εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Λαμίας λόγω έργων, με αποκλεισμούς λωρίδων και περιορισμένη λειτουργία στα διόδια Αφιδνών.
Σημαντικές δυσκολίες στην κυκλοφορία αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών‑Λαμίας (ΑΘΕ), καθώς από τις 25 Φεβρουαρίου τίθενται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μεγάλης διάρκειας λόγω τεχνικών και ασφαλτικών εργασιών.
Σύμφωνα με την Νέα Οδό, στο ρεύμα προς Αθήνα θα πραγματοποιηθούν έργα τόσο στον Μετωπικό Σταθμό Διοδίων Αφίδνες όσο και σε τμήμα του αυτοκινητοδρόμου βορειότερα.
Ειδικότερα, έως τις 23 Μαρτίου θα παραμείνουν κλειστές πέντε λωρίδες εξυπηρέτησης στα διόδια Αφιδνών (32,3 χλμ.), με την κυκλοφορία να διεξάγεται από τις υπόλοιπες διαθέσιμες λωρίδες, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει καθυστερήσεις — κυρίως σε ώρες αιχμής.
Παράλληλα, μέχρι τις 21 Μαρτίου θα εφαρμοστούν διαδοχικοί αποκλεισμοί λωρίδων από το 152,9ο έως το 149,3ο χιλιόμετρο, επίσης στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου θα εκτελούνται ασφαλτικές εργασίες. Ανά φάση, η κυκλοφορία θα διεξάγεται είτε από τη δεξιά είτε από την αριστερή λωρίδα, ενώ σε ορισμένα σημεία θα κλείνει και η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.
Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται κυρίως κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες, από Δευτέρα έως Σάββατο, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας του οδοστρώματος.
Οι οδηγοί καλούνται να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή, να τηρούν τη σήμανση και να υπολογίζουν επιπλέον χρόνο μετακίνησης, ειδικά για τις καθημερινές εισόδους προς την Αττική.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Η Genesis βάζει για τα καλά στο στόχαστρο την Ευρώπη
Ολοκαίνουργιο SUV σε τιμή έκπληξη και με λίγα το μήνα;
Το αυτοκίνητο σου… αντέχει;
