website analysis F4C70F62-A322-4DBE-B505-2B8DD46D6AEF – Epikairo.gr

Η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά φερόμενες αυθαιρεσίες πολυτελών τουριστικών καταλυμμάτων στους Αγίους Αποστόλους, ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, συνεχίστηκε την Πέμπτη και διεκόπη για την Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Την Πέμπτη, η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, συνεχίστηκε με τις καταθέσεις μηχανικών, ενός δικαστικού πραγματογνώμονα και ενός ιδιώτη με γνώση των κατασκευών. Στην πραγματογνωμοσύνη του, ο πρώτος, απεφάνθη ως προς τις διαφορές μεταξύ των δύο αυτοψιών που συνέταξαν άλλοι υπάλληλοι της υπηρεσίας δόμησης (όλοι κατηγορούμενοι) δικαιώνοντας την δεύτερη. Ωστόσο, τις πολεοδομικές παραβάσεις που εντόπισε στην πρώτη, δεν της απέδωσε σε δόλο αλλά σε λάθη στην εφαρμογή της πολεδομικής νομοθεσίας.

Ο δε ιδιώτης που εξετάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης, ανέφερε πως από τα όποια λάθη έγιναν, οι ιδιοκτήτες όχι απλά δεν ωφελήθηκαν αλλά ζημιώθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι το κατηγορητήριο αφορά παράβαση καθήκοντος με σκοπό να προσκομίσει ο ιδιώτης παράνομο όφελος.

Η υπόθεση έχει καταλήξει στα δικαστήρια μετά από μηνύσεις των γειτόνων καθώς η όχληση από τις βίλες έχει επιφέρει, σύμφωνα με τους ίδιους, δραματική επιδείνωση στην υγεία του αυτιστικού παιδιού τους.