website analysis Κακοκαιρία / Σοβαρά προβλήματα στη Λήμνο – Πάνω από 40 κλήσεις στην Πυροσβεστική και 112 – Epikairo.gr

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στη Λήμνο, με έντονες βροχοπτώσεις να μετατρέπουν δρόμους σε ποτάμια και να θέτουν σε επιφυλακή τις αρχές. Ads Τα πιο έντονα φαινόμενα καταγράφηκαν στη Μύρινα, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, αλλά και στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στο ύψος των ΚΤΕΛ, όπου ο χείμαρρος υπερχείλισε.
Η στάθμη του νερού ανέβηκε μέσα σε λίγα λεπτά, παρασύροντας φερτά υλικά και δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

Λίγο μετά την έναρξη των έντονων καιρικών φαινομένων ενεργοποιήθηκε το 112, με μήνυμα προς τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να μην προσεγγίζουν περιοχές όπου εκδηλώνονται πλημμυρικά φαινόμενα. ⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣ Ads 🆘 Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων στην Περιφερειακή Ενότητα #Λήμνου περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως αναγκαίες
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.
ℹ️ https://t.co/mbLpAekqgN@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) February 21, 2026

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί τουλάχιστον 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε διάφορα σημεία της Μύρινας, ενώ οι δυνάμεις παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα.