website analysis Μετρό Αθήνας Γραμμή 4: Ο μετροπόντικας «Αθηνά» φτάνει στον Ευαγγελισμό – Epikairo.gr

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διάνοιξη της πρώτης σήραγγας της Γραμμής 4, καθώς ο μετροπόντικας που ξεκίνησε από την Κατεχάκη πλησιάζει το φρέαρ Ευαγγελισμού, σηματοδοτώντας ένα κρίσιμο ορόσημο του έργου.

Ο σύγχρονος μετροπόντικας δεν περιορίζεται μόνο στη διάνοιξη: καθώς προχωρά, τοποθετεί προκατασκευασμένους δακτυλίους σκυροδέματος, δημιουργώντας ταυτόχρονα την τελική επένδυση της σήραγγας. Μέχρι σήμερα έχουν εγκατασταθεί χιλιάδες τέτοια στοιχεία, ενώ οι εργασίες εκτελούνται σε 24ωρη βάση, με μεγάλους όγκους εκσκαφών να έχουν ήδη απομακρυνθεί.

Παράλληλα, ο δεύτερος μετροπόντικας η «Νίκη», συνεχίζει την πορεία του από το Άλσος Βεΐκου προς το κέντρο της Αθήνας. Έχει ήδη καλύψει σημαντικό μέρος της διαδρομής του, περνώντας από πυκνοκατοικημένες περιοχές, με τελικό προορισμό και για αυτόν το φρέαρ Ευαγγελισμού, όπου θα συναντηθούν οι δύο σήραγγες.

Η άφιξη του πρώτου μηχανήματος στο φρέαρ αποτελεί κομβικό τεχνικό ορόσημο για το μεγαλύτερο δημόσιο έργο υποδομής που βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα. Με την ολοκλήρωση των σηράγγων, το βάρος θα μετατοπιστεί σταδιακά στην κατασκευή των σταθμών, φέρνοντας τη νέα γραμμή ένα βήμα πιο κοντά στη λειτουργία της.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ρεκόρ συλλήψεων οδηγών σε λίγες ημέρες

Νέο Opel Astra: Αλλαγές στους κινητήρες, μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία

VW: Tucan θα ονομάζεται η έκδοση παραγωγής του Tarok