website analysis Τραμπ: «Θα γίνουν κακά πράγματα» αν δεν κλειστεί συμφωνία με Ιράν – Διμερείς διαπραγματεύσεις την Παρασκευή στην Τουρκία αναφέρουν αραβικές πηγές – Epikairo.gr

Τραμπ: «Θα γίνουν κακά πράγματα» αν δεν κλειστεί συμφωνία με Ιράν – Διμερείς διαπραγματεύσεις την Παρασκευή στην Τουρκία αναφέρουν αραβικές πηγές

Η Ουάσιγκτον, που δεν αποκλείει τη στρατιωτική επιλογή, ανέπτυξε ισχυρές αεροναυτικές δυνάμεις στην περιοχή του Κόλπου.

Αυτή η «μεγάλη δύναμη», θύμισε ο ρεπουμπλικάνος σε δημοσιογράφους χθες, «θα είναι σύντομα εκεί».

«Δεν θα σας πω τι αποφάσισα (για το Ιράν)», συνέχισε. «Θα ήθελα να κλειστεί συμφωνία με διαπραγματεύσεις (…) Αυτή τη στιγμή τους μιλάμε, μιλάμε με το Ιράν κι αν μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία θα είναι σούπερ. Αν δεν μπορέσουμε, πιθανόν θα γίνουν κακά πράγματα», συμπλήρωσε.

Το Ιράν ανέφερε χθες ότι προετοιμάζεται για συνομιλίες με την Ουάσιγκτον, ιδίως για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της χώρας, έπειτα από εβδομάδες ανταλλαγών απειλών.

Σε διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Ιράν στις 6 Φεβρουαρίου στην Τουρκία αναφέρονται αραβικές πηγές

Μια συνάντηση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου, δήλωσε στο AFP την Τρίτη Άραβας αξιωματούχος, αφού η Τεχεράνη ζήτησε επανέναρξη των συνομιλιών για τα πυρηνικά και η Ουάσινγκτον προειδοποίησε για συνέπειες εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία.

«Η πιθανή συνάντηση δρομολογείται με παρεμβάσεις της Αιγύπτου, του Κατάρ, της Τουρκίας και του Ομάν», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την ίδια ώρα, αμερικανικές στρατιωτικές πηγές υποστηρίζουν ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln που εστάλη στον Περσικό ως επικεφαλής ετοιμοπόλεμης αρμάδας, έχει εισέλθει σε «Λειτουργία Φάντασμα» και η ομάδα κρούσης επιχειρεί με απενεργοποιημένους αναμεταδότες και απόλυτη σιγή ασυρμάτου, «πλήρως προετοιμασμένη να εκτελέσει οποιαδήποτε εντολή του Προέδρου Τραμπ».

🚨 BREAKING: The USS Abraham Lincoln has entered “Ghost Mode” 🇺🇸
The carrier strike group is operating in an aggressive formation with transponders off and total radio silence.
Fully prepared to execute any order from President Trump, with surprise on their side. 🤫⚓️ pic.twitter.com/EudH6voOs8
— WAR (@warsurv) February 2, 2026