Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα η δίκη για τη στυγερή δολοφονία της Δώρας Ναστούλη, ένα έγκλημα που είχε συγκλονίσει το Αγρίνιο τον Νοέμβριο του 2024.
Τελικά, η δίκη διεκόπη για την επόμενη Δευτέρα, με την σημερινή διαδικασία να ολοκληρώνεται με τις περισσότερες καταθέσεις.
Από τις συγκλονιστικές στιγμές της διαδικασίας ήταν όταν η μητέρα της Δώρας, λύγισε μπροστά στη θέα του δράστη, τον κοίταξε και του απηύθυνε επίμονα ερώτηση: «Γιατί τη σκότωσες;». Ο καθ’ομολογίαν δράστης παρέμεινε σιωπηλός και τη στιγμή που μπήκε στο δικαστήριο και δέχθηκε σχόλια αποδοκιμασίας από συγγενείς της Δώρας.
Στον αντίποδα, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, η μητέρα του δράστη επιχείρησε να ανασκευάσει την αρχική κατάθεσή της προβάλλοντας το επιχείρημα ότι ο γιος της έχει ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα προσπάθησε να πείσει τους δικαστές ότι δεν υπήρχε μεταξύ τους επικοινωνία μετά την δολοφονία.
Να θυμήσουμε ότι αρχικά είχε πει ότι ο δράστης είχε τηλεφωνήσει μετά την αποτρόπαια πράξη του και είχε ομολογήσει τον φόνο. Υπό το βάρος των ερωτήσεων και των πιέσεων της έδρας και του συνηγόρου Β. Καραγκούνη, παραδέχτηκε τελικά την αρχική της κατάθεση.
Ας σημειωθεί ότι, ενώ η πλευρά του κατηγορούμενου έχει ισχυριστεί ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα, δεν προσκόμισε κανένα σχετικό έγγραφο που να αποδεικνύει το πρόβλημα.
Λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη δημιουργήθηκε ένταση μόλις ο αδερφός της δολοφονημένης γυναίκας αντίκρισε για πρώτη φορά τον κατηγορούμενο.
Η Δώρα Ναστούλη, μητέρα τριών παιδιών έχασε τη ζωή της από τα πυρά του 30χρονου τότε πρώην συντρόφου της, σε κεντρικό σημείο της πόλης. Η δολοφονία εκτυλίχθηκε ενώ το θύμα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο της, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο δράστης δεν αποδέχθηκε ποτέ την απόφαση της Δώρας να τερματίσει τη σχέση τους και να προχωρήσει τη ζωή της. Την παρενοχλούσε συστηματικά, την απειλούσε και αγνοούσε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά από καταγγελία της ίδιας για ενδοοικογενειακή βία.
Για τη συγκεκριμένη κατηγορία μάλιστα, του έχει επιβληθεί ήδη ποινή φυλάκισης.
