website analysis Αγγελούδης: Ξεκινήσαμε το έργο της Αγίας Σοφίας και συνεχίζουμε με της πλατείας Ελευθερίας – Epikairo.gr

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης για το έργο της πλατείας Ελευθερίας, που πλέον ξεμπλόκαρε, και άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίησή του, αφού χθες βράδυ έληξε η προθεσμία που είχε ο δεύτερος ανάδοχος για να προσφύγει για άλλη μια φορά στα διοικητικά δικαστήρια. 

Διαβάστε – Θεσσαλονίκη: Οριστικό τέλος στην ομηρία της πλατείας Ελευθερίας – Καμία προσφυγή, προχωρά το έργο

«Όπως έχω ανακοινώσει με αφορμή την Ημέρα των Εβραίων, αυτό ακριβώς σήμερα επιβεβαιώνεται και υλοποιείται. Έχει λήξει η προθεσμία, ο φάκελος είναι ήδη στο Ελεγκτικό Συνέδριο, περιμένουμε να γίνουν οι διαδικασίες και στο επόμενο διάστημα, αφού ολοκληρωθούν τα τυπικά, να μπούμε για να ξεκινήσουμε το έργο», δήλωσε ο δήμαρχος, σημειώνοντας πως ο ανάδοχος είναι έτοιμος να στήσει το εργοτάξιο.  

«Για εμάς και για μένα προσωπικά η πλατεία Ελευθερίας έχει ιδιαίτερη σημασία. Είναι το πρώτο έργο που ανακοίνωσα, το πρώτο έργο από το οποίο χρηματοδοτήθηκε η νέα δημοτική αρχή από την κεντρική διοίκηση και είναι ένα έργο το οποίο συμβολίζει τη μνήμη των συμπολιτών μας Θεσσαλονικέων Εβραίων, οι οποίοι χάθηκαν με αυτόν τον τραγικό και απάνθρωπο τρόπο, αλλά συγχρόνως αλλάζει τη φυσιογνωμία της πόλης», υπογράμμισε ο δήμαρχος. 

Επανέλαβε το όραμα της διοίκησης για μια πόλη με ανοιχτούς δημόσιους χώρους, σημειώνοντας πως «αυτό σημαίνει ευρωπαϊκή Θεσσαλονίκη». «Ξεκινήσαμε το έργο της Αγίας Σοφίας, ξεκινάμε το έργο της πλατείας Ελευθερίας και αναμένεται το επόμενο διάστημα και η δημοπράτηση της Αριστοτέλους. Και συνεχίζουμε», ανέφερε ο κ. Αγγελούδης.

Τόνισε πως το έργο έχει σύμφωνα με τον προγραμματισμό διάρκεια ολοκλήρωσης 18 μήνες, ωστόσο σημείωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να παραδοθεί και πιο μπροστά. Ερωτηθείς για το πάρκινγκ που λειτουργεί έως τώρα στη πλατεία Ελευθερίας, σημείωσε ότι θα κλείσει λίγες ημέρες πριν εγκατασταθεί ο ανάδοχος για να ξεκινήσει το έργο. «Αυτά όλα είναι αυτονόητες γραφειοκρατικές διαδικασίες και όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Ελπίζω να μην έχουμε καθυστερήσεις για την ένταξη του ανάδοχου», τόνισε.

Ο κ. Αγγελούδης δήλωσε πως πρόκειται να γίνουν ανακοινώσεις για το πότε θα δημοπρατηθούν τα υπόλοιπα έργα όταν είναι έτοιμη η διοίκηση του δήμου με χρονοδιάγραμμα. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ολοκληρώνονται οι μελέτες για τα τρία υπόλοιπα έργα. Δηλαδή πλατεία Διοικητηρίου, πλατεία Δημοκρατίας και ξύλινο ντεκ. Και ο στόχος είναι να μπορέσουμε να έχουμε μια δημοπράτηση στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου έτους. Αυτός είναι ο στόχος μας για τα υπόλοιπα τρία που συνθέτουν την παρέμβασή μας στην πόλη για την πρώτη θητεία», κατέληξε.