Προβλήματα δημιούργησε από τα ξημερώματα η κακοκαιρία “Kristin”, σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου πλημμυρίζοντς δρόμους και σπίτια, ενώ αναμένεται να χτυπήσει και άλλες περιφέρειες τις επόμενες ώρες.
Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις πλημμύρισε ο κεντρικός δρόμος της Βάρδας, ενώ υπήρξαν και μικρής έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα σε υπόγεια δύο σπιτιών.
Παράλληλα μηχανήματα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και της Περιφέρειας εργάζονται συνεχώς για να καθαρίσουν δρόμους που έχουν γεμίσει με φερτά υλικά.
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η υπερχείλιση αρδευτικού αυλακιού στο Νεοχώρι Κυλλήνης, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και αυλές, προκαλώντας έντονη ανησυχία και σημαντικές υλικές ζημιές στους κατοίκους της περιοχής.
Το φαινόμενο σημειώθηκε έπειτα από μεγάλη συγκέντρωση υδάτων, με τα νερά να ξεφεύγουν από την κοίτη του αύλακα και να κατευθύνονται ανεξέλεγκτα προς τον οικισμό.
Πολύ γρήγορα, κατοικίες πλημμύρισαν. Οι κάτοικοι, αιφνιδιασμένοι, προσπάθησαν να σώσουν ό,τι μπορούσαν, σηκώνοντας έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και μεταφέροντας αντικείμενα σε υψηλότερα σημεία.
Χρειάστηκε μάλιστα η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν από δύο σπίτια οικογένειες, καθώς έξω από τις οικίες είχε μεγάλη συγκέντρωση νερού, ενώ χρειάστηκε να παρέμβουν και για την απομάκρυνση ηλικιωμένου στο σπίτι του οποίου είχαν μπει τα νερά της βροχής.
Όπως δηλώνει στο ilialive.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Παναγιώτης Παναγόπουλος, οι δρόμοι πλημμύρισαν εξ’ αιτίας της μεγάλης ποσότητας του νερού και της ορμής, με την εικόνα πλέον να είναι πολύ καλύτερη.
«Αυτή τη στιγμή ευτυχώς η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Δεν πλημμύρισε όλη η πόλη, πλην δύο δρόμων. Ήταν πάρα πολύ το νερό και η απορρόφηση ήθελε χρόνο. Ευτυχώς ούτε περιουσίες κινδύνεψαν ούτε καταστήματα πλημμύρισαν. Λόγω της μεγάλης ορμής του νερού, και καθώς διέσχιζε ένα υπόγειο αγωγό, σηκώθηκε η πλάκα-η οποία αποτελεί κομμάτι του δρόμου και διευκολύνει στο να ανοίγει για να καθαρίζεται ο υπόγειος αγωγός ομβρίων υδάτων. Πλέον η πλάκα είναι στη θέση της και διασχίζεται κανονικά ο δρόμος» εξηγεί ο κ. Παναγόπουλος.
Στην περιοχή της Βουπρασίας υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο στην Πατρών- Πύργου που λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και των εκτεταμένων λασποροών τουλάχιστον 5 αυτοκίνητα βγήκαν εκτός δρόμου και ακινητοποιήθηκαν κοντά στο Βουπράσιο όπου το ρέμα έγινε ποτάμι και περασε από την Ε.Ο φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν.
Την Πάτρα «χτυπά» η κακοκαιρία Kristin και στην πόλη εκδηλώνονται δυνατή βροχή και αέρας, όπως αναφέρει το thebest. Στο μώλο της Πάτρας μάλιστα εκδηλώθηκε υδροστρόβιλος., ενώ για πτώσεις δέντρων έχει ενημερωθεί η πυροσβεστική στη ΒΙΠΕ Πάτρας και στο Διάσελο Αχαΐας.
Την ίδια στιγμή, βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν το πυκνό χαλάζι που έπεσε στην Τρίπολη, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα ή κάποια φθορά.
