Εβδομήντα χιλιάδες αρχεία με άκρως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα παιδιών και ενηλίκων διέρρευσε στρατιωτικός και μέλος του λόμπι των «ενεργών μπαμπάδων». Το υλικό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα όσα εκμυστηρεύονται παιδιά που έχουν καταγγείλει τους πατεράδες τους για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και ιστορικά από συνεδρίες παιδιών και ενηλίκων, ακόμα και ηχογραφήσεις συνεδριών.
Το σκάνδαλο που αποκάλυψε η δημοσιογραφική ομάδα The Manifold έχει πολλές διαστάσεις καθώς καταδεικνύει πως ένα κύκλωμα θέτει σε κίνδυνο κυρίως μικρά παιδιά, τα οποία έγιναν πεδίο βολής με τον νόμο Τσιάρα περί υποχρεωτικής συνεπιμέλειας. Αλλά το σοβαρότερο εδώ είναι ότι το κράτος είτε αδυνατεί είτε – ακόμα χειρότερα – αρνείται να προστατεύσει.
«Δυστυχώς μέχρι αυτή την ώρα, κανένας δεν μπορεί με σιγουριά να δώσει τον αριθμό των ατόμων που είδαν τα αρχεία αυτά, τα κατέβασαν και τα μοιράστηκαν» λέει η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, η οποία έκανε την έρευνα μαζί με τον Αυγουστίνο Ζενάκο.
Το υλικό των 70.000 αρχείων, προέρχεται από την έρευνα που έκανε το Εσωτερικών Υποθέσεων βάζοντας ακόμα και κοριό στην «ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ». Τα αρχεία κατασχέθηκαν και ξαφνικά βρέθηκαν τα ευαίσθητα δεδομένα στον αέρα του διαδικτύου από έναν στρατιωτικό, μέλος του λόμπι των ενεργών μπαμπάδων.
Πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός! Υλικό από συνεδρίες ψυχοθεραπείας να διαρρέεται ξαφνικά με αυτό τον τρόπο… στο facebook! Το γεγονός μάλιστα ότι ενώ η ίδια η ψυχολόγος είχε αιτηθεί να εξαιρεθούν της δικογραφίας οι φάκελοι των θεραπευόμενων της που ήταν άσχετοι με την υπόθεση, και δεν έγινε δεκτό το αίτημά της, υπογραμμίζει την άμεση ευθύνη της πολιτείας στο σκάνδαλο αυτό.
Εξάλλου, όπως λέει η Μ. Αλεβιζοπούλου, «κοινωνός της διαρροής, όπως προκύπτει από το ταγκάρισμα του στρατιωτικού, έγινε και ένας γνώριμος της δημοσιογραφικής μας ομάδας, ο αστυνόμος Μπαρίνης, ο άνθρωπος που πυροδότησε την έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων εναντίον της συναδέλφισας του, της “ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ”».
Το υλικό έμεινε αναρτημένο για περισσότερες από 24 ώρες και όσο η αστυνομία θεωρητικά τον αναζητούσε στο πλαίσιο του αυτοφώρου – ύστερα από μήνυση της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ – εκείνος είχε μεν εξαφανιστεί, αλλά συνέχιζε να αναρτά ανενόχλητος.
Στο μεταξύ, πρόσβαση σε αυτά τα τόσο ευαίσθητα αρχεία, όπως τα ονόματα των παιδιών, τις διευθύνσεις κατοικίας τους, ηχογραφημένες συνεδρίες αυτών και των μητέρων τους, είχε ο καθένας.
Η δημοσιογραφική έρευνα των δύο δημοσιογράφων έχει αναδείξει νωρίτερα την στοχοποίηση μιας άλλης ψυχολόγου από ομάδα αντρών τους οποίους είχαν καταγγείλει τα παιδιά τους. Η ψυχολόγος – ιδιώτης εκείνη – δέχτηκε απίστευτο πόλεμο από το λόμπι των πατεράδων που την κατηγόρησαν για «φάμπρικα ψευδών γνωματεύσεων».
«Ωστόσο εκείνη την ψυχολόγο δεν μπορούσαν εύκολα να την συνθλίψουν όπως έκαναν με την ψυχολόγο της αστυνομίας» σχολιάζει η Μαρινάκη Αλεβιζοπούλου.
Δεν πέρασε βέβαια απαρατήρητο το γεγονός ότι ο στρατιωτικός που έκανε την διαρροή, στο βίντεο που ανάρτησε φορούσε μπλουζάκι της ομάδας «Για τα παιδιά μας και μόνο», μιας ομάδας που στηρίζει άντρες ακόμα και με φυσική παρουσία στα δικαστήρια, κάνοντας επίδειξη δύναμης σε μητέρες που στηρίζουν τις καταγγελίες των παιδιών τους.
«Τι ειρωνεία, αλήθεια!» σχολιάζει η Μαρινάκη Αλεβιζοπούλου, αφού οι εμπιστευτικές συνομιλίες των παιδιών αυτών δόθηκαν βορά στα θηρία.
Ο στρατιωτικός παραδέχεται ευθαρσώς πως έφτασε να κάνει ο ίδιος την διαρροή γιατί ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, ο οποίος μέχρι τώρα λειτουργεί ως γραφείο Τύπου αυτής της ομάδας αντρών, σταμάτησε να δημοσιοποιεί το θέμα στις εκπομπές του, παρ’ ότι -όπως λέει ο στρατιωτικός- έχει όλο ή σχεδόν όλο το υλικό.
Η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου μιλώντας στο tvxs παραδέχεται ότι υπήρχε η υποψία ότι αυτά τα απόρρητα αρχεία μοιράζονταν καιρό τώρα μεταξύ τους και αναλύει τις διαστάσεις του θέματος οι οποίες είναι όλες άκρως σοβαρές.
«Πρώτον, η ίδια η κατάσχεση των αρχείων είναι θέμα. Δεν θα μιλάει κανένας σε ψυχολόγο μετά από αυτό. Δεν μπορεί τα όσα είπε ο κάθε πολίτης σε ψυχολόγο να χρησιμοποιηθούν ως παράγοντας στην περίπτωση που βρεθεί κάποιος ενώπιον της δικαιοσύνης».
Το δεύτερο που επισημαίνει είναι πως η διείσδυση του λόμπι στο αστυνομικό και δικαστικό σώμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. «Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη βρίσκουν οι μανάδες ψυχολόγους να αναλάβουν την στήριξη των καταγγελιών των παιδιών. Φοβούνται πλέον να κάνουν τη δουλειά τους. Φοβούνται ότι θα είναι οι επόμενοι που θα στοχοποιηθούν από το λόμπι» λέει χαρακτηριστικά.
Τέλος υπογραμμίζει την ευθύνη της αστυνομίας: «Το να ψάχνει η αστυνομία αστυνομικό ή στρατιωτικό και να μην μπορεί να τους εντοπίσει στο πλαίσιο του αυτοφώρου για μια τόσο ακραία παραβίαση, είναι απίστευτο. Τι άλλο να πούμε; Η εικόνα είναι ξεκάθαρη».
Tι γράφει ο δικηγόρος της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ., Γιάννης Απατσίδης, σχετικά με την διαρροή 70.000 αρχείων άκρως ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων παιδιών αλλά και ενηλίκων
Θέλω να προβώ στην ακόλουθη καταγγελία με πλήρη συνείδηση και συναίσθηση της σοβαρότητας, αφού μέχρι και σήμερα υπάρχει η απόλυτη σιωπή που οδηγεί στην συνεχιζόμενη επ ‘ αυτοφώρω βλάβη ανηλίκων λόγω της παράνομης κατοχής αρχείου ποινικής δικογραφίας από άκρως επικίνδυνους δράστες.
1. 6 τουλάχιστον γυναίκες δικαστές και εισαγγελείς έχουν στοχοποιηθεί με ψευδείς μηνύσεις από πατέρες οι οποίοι τις καταγγέλλουν για δήθεν παραδικαστικό κύκλωμα.
2. Η ομάδα άλλως συμμορία αυτών των πατεράδων, πρόσφατα ανάρτησε στο ίντερνετ επί περίπου 2 ολόκληρες ημέρες 50 περίπου GB δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ανηλίκων παιδιών, και δη σεξουαλικά κακοποιημένων (ακόμη και 3,5 ετών βρέφους, που κρίθηκε βιασθέν και βάσει ιατροδικαστικής έκθεσης), Εισαγγελέων, Δικαστών, κάποιων εκ των οποίων τα ανήλικα τέκνα τους κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, δικηγόρων, απλών πολιτών.
3. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κύριος Μαργαρίτης Κωστίμπας έχει χρεωθεί τη δικογραφία σε βάρος της Ψυχολόγου της ΕΛΑΣ , για τη διερεύνηση του κακουργήματος της ψυχιατρικής βλάβης ανηλίκων, λόγω καταγγελιών για εμφύτευση! ψευδών αναμνήσεων σε ανήλικα , τα οποία ήδη είχαν καταγγείλει τις αξιόποινες δραστηριότητες σε ειδικούς ή στις αρχές, πριν την εξέτασή τους και από αυτή την ειδικό ψυχικής υγείας. Ήδη ο προηγούμενος συνάδελφός του κύριος Γεώργιος Νούλης, τώρα Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς, είχε αρχειοθετήσει το μεγαλύτερο μέρος της δικογραφίας, έχοντας κάνει όμως μεταξύ άλλων το λάθος να εγκρίνει παράνομα και κατόπιν ίσως και παραπλάνησης εν μέρει την λήψη αντιγράφου όλου του σκληρού δίσκου της δικογραφίας στην σύντροφο του βασικού καταγγέλλοντος, που τυχαίνει να είναι Πρόεδρος Εφετών, ως τρίτης, κατ ‘ άρθρο 147 ΚΠΔ , και με την πρόφαση – αιτιολογία ότι στις συνομιλίες την συκοφαντεί μια πρώην φίλη της ανώτερη Εισαγγελέας, που είναι γνωστή για την εντιμότητά της.
4. Ο ίδιος Εισαγγελέας κύριος Μαργαρίτης Κωστίμπας, χρεώθηκε και τη δικογραφία σε βάρος των τριών ανδρών των σωμάτων ασφαλείας που διοχέτευσαν – ανάρτησαν στο Ίντερνετ όλα τα παραπάνω δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.
5. Ο κ. Κωστίμπας λοιπόν ενώ ήδη από 19.01.26 υποβλήθηκαν οι δέουσες μηνύσεις μέχρι και σήμερα αρνήθηκε να διατάξει τις απαραίτητες προανακριτικές πράξεις που είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις ηλεκτρονικών εγκλημάτων δηλαδή κατάσχεση του παράνομου υλικού, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει εξαφανιστεί.
6. Έκτοτε, συγκεκριμένος δημοσιογράφος που ανέλαβε την εργολαβία σε βάρος της Ψυχολόγου της ΕΛΑΣ και ήδη παραβιάζει απόφαση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του, αφενός άρχισε εκ νέου τη δολοφονία του χαρακτήρα της και του δικηγόρου της , λόγω της αντίστασης σε επίορκες πράξεις μέρους της Δικαιοσύνης , αφετέρου απειλεί με αποκαλύψεις σχετικά με 6 έντιμες δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.
7. Την ίδια στιγμή, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ούσα εκτεθειμένη και φοβούμενη τις συνέπειες μετά την απαλλαγή της Αξιωματικού Ψυχολόγου της ΕΛΑΣ , συγκαλύπτει κάθε καταγγελία σε βάρος της εν λόγω οργανωμένης ομάδας των επικίνδυνων ενστόλων.
Η παρούσα ανάρτηση αποσκοπεί κυρίως στην ενημέρωση και των λοιπών θυμάτων ώστε να υποβάλουν εγκλήσεις σε βάρος των δραστών, αλλά και στην ενημέρωση των ανώτατων δικαστικών Αρχών για τις παραβιάσεις σε βάρος ανηλίκων παιδιών με τη ΒΟΥΛΑ της Εισαγγελίας που λειτουργεί ως όχημα επιχειρούμενης βλάβης ανηλίκων.
Το βίντεο με το ρεπορτάζ του The Manifold
