Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Τραμπ από το Truth Social:
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πραγματοποίησαν με επιτυχία μια μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά της Βενεζουέλας και του ηγέτη της, του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος, μαζί με τη σύζυγό του, συνελήφθη και μεταφέρθηκε αεροπορικώς εκτός της χώρας.
Αρχική / Κόσμος Τραμπ: «Συλλάβαμε τον Μαδούρο – Μεταφέρθηκε μαζί με τη σύζυγό του εκτός Βενεζουέλας» Ο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τη σύζυγό του, μεταφέρθηκε αεροπορικώς εκτός της χώρας σύμφωνα με δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ
11:32, 03.01.2026 UPDATE: 11:48 Your browser does not support the audio element.
Η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές επιβολής του νόμου. Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν. Σήμερα στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στο Mar-a-Lago. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ».
Οι ΗΠΑ κατηγορούν εδώ και καιρό τον Μαδούρο ότι ηγείται μιας διεθνούς οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών, κάτι που ο ίδιος αρνείται.
Ο Tραμπ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο σύλληψης του Mαδούρο ή τον τόπο όπου μεταφέρθηκε.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την είδηση.
Οι ΗΠΑ είχαν προσφέρει αμοιβή 50 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη του Mαδούρο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε στο Truth Social ότι θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στις 18:00 ώρα Ελλάδας, στην προεδρική κατοικία Mar-a-Lago στη Φλόριντα.
