Ένα άκρως επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε ανήμερα Πρωτοχρονιάς στην εθνική οδό Αθηνών–Λαμίας, με πρωταγωνιστή έναν μεθυσμένο πεζό.
Σοβαρή αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς στην εθνική οδό Αθηνών–Λαμίας, όταν ένας άνδρας, εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ, περπατούσε τρικλίζοντας ανάμεσα στα διερχόμενα οχήματα, από την είσοδο της Κηφισιάς έως τον κόμβο Βαρυμπόμπης.
Την ίδια ώρα, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στο σημείο για την καταγραφή τροχαίου ατυχήματος με τραυματίες, όταν αντιλήφθηκαν τον πεζό να κινείται επικίνδυνα μέσα στη λωρίδα κυκλοφορίας, ανάμεσα σε αυτοκίνητα που κινούνταν με υψηλές ταχύτητες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ασυνήθιστη και επικίνδυνη παρουσία του προκάλεσε έντονη ανησυχία τόσο στους οδηγούς όσο και στις αρχές, καθώς υπήρχε άμεσος κίνδυνος σοβαρού δυστυχήματος. Παρά τις προσπάθειες, ο άνδρας συνέχισε να κινείται για αρκετή απόσταση στο οδόστρωμα.
Τελικά, ειδικό όχημα της «Νέας Οδού» λειτούργησε ως προστατευτική ασπίδα, συνοδεύοντάς τον με χαμηλή ταχύτητα έως ότου απομακρυνθεί με ασφάλεια από τον αυτοκινητόδρομο. Ευτυχώς, δεν σημειώθηκε ατύχημα, ωστόσο το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τη σημασία της επαγρύπνησης και της οδικής ασφάλειας, ειδικά σε περιόδους αυξημένης κυκλοφορίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Σαρωτικοί έλεγχοι αλκοτέστ σε όλη την Αττική (+video)
Ασφάλεια αυτοκινήτου σε δόσεις με χρεωστική: Γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια
Τα πιο δημοφιλή Peugeot με νέες εκδόσεις και πιο προσιτές τιμές
