-Τα ορεκτικά της καλής αρχής
-Οι σαλάτες της λάμψης
-Τα κυρίως της γιορτής
-Τα γλυκά της παράδοσης
-Τι κάνω τα χριστουγεννιάτικα leftovers;
Αυτά και άλλα σε ένα τεύχος άκρως νόστιμο και γιορτινό!
Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα.
Αυτό το τεύχος μας είναι γιορτινό! Δεν είναι απλώς γεύση, είναι μνήμη, συναισθηματική ασφάλεια και συνέχεια. Κάθε μπουκιά είναι μια επιστροφή στην παιδική ηλικία, στο στόλισμα, στα πλούσια τραπέζια και τις οικογενειακές ιεροτελεστίες.
Ετοιμάσαμε, λοιπόν, αγαπημένες χριστουγεννιάτικες συνταγάρες! Πεντανόστιμα ορεκτικά, εντυπωσιακές σαλάτες, ζουμερά κρέατα και χορταστικά σουφλέ και φυσικά, τα παραδοσιακά γλυκά μας, που με την απλότητα και την αυθεντικότητά τους θα στέψουν τη γιορτινή γαστρονομική εμπειρία σας με απόλυτη επιτυχία!
Ξεφυλλίστε τις σελίδες του τεύχους και απολαύστε:
Ανακάλυψη
Μύρισε Χριστούγεννα
Τα Χριστούγεννα έρχονται νωρίτερα, μέσα από μυρωδιές της κουζίνας μας. Είναι αυτά τα αρώματα που μας αγκαλιάζουν και μας θυμίζουν πως ήρθε η ώρα για γιορτή. Από κανέλα και γαρίφαλο, τζίντζερ, βανίλια και σοκολάτα, μέχρι κάστανο, κόκκινο κρασί και μέλι, ανακαλύπτουμε και μοιραζόμαστε μαζί σας τη θέση τους στις δημιουργίες μας, αλμυρές και γλυκές.
Workshop 1.0
Τι κάνω τα χριστουγεννιάτικα leftovers;
Αξιοποιήστε τα περισσεύματα από κρεατικά, τυριά, ψωμί και γλυκά έξυπνα, δημιουργικά και χωρίς ίχνος σπατάλης. Δείτε μερικές από αυτές που σας προτείνουμε για οποιαδήποτε ώρα της μέρας. Σας έχουμε ρεαλιστικές, πρακτικές και μερικές φορές απρόσμενα διασκεδαστικές ιδέες για να δώσετε δεύτερη ευκαιρία σε ό,τι έμεινε από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και να το μετατρέψετε σε νέο γεύμα.
Μαγειρέψτε μαζί με τον Άκη:
Τα ορεκτικά της καλής αρχής
Για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με το καλησπέρα σας…
Μανιτάρια portobello γεμιστά με τυρί και μπέικον, Κολοκυθόσουπα με καρότο, Πατάτες ντοφινουάζ με μπέικον, Nuggets γαλοπούλας, Φιλετίνια κοτόπουλου τυλιχτά με προσούτο
Οι σαλάτες της λάμψης
Πέντε υπέροχες γιορτινές σαλάτες με υλικά μοναδικά και αγαπημένα όλων: παντζάρι, ρόδι, μανιτάρια, σταφίδες και blue cheese, και όποιος
προλάβει έφαγε!
Γιορτινή πατατοσαλάτα, Γιορτινή coleslaw, Σαλάτα με καραμελωμένα πεκάν και βινεγκρέτ βαλσάμικου, Σαλάτα με παντζάρια και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, Σαλάτα με σπανάκι, ρόκα, ψητά μανιτάρια και blue cheese
Τα κυρίως της γιορτής
Κυρίως πιάτα που μας ταξιδεύουν σε γαστρονομικές περιπέτειες κι ας παραμένουμε όλοι καθισμένοι στη θέση μας γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Χοιρινό κότσι με λαχανάκια Βρυξελλών, πατάτες και καρότα, Σουφλέ ζυμαρικών, Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, Αρνάκι με πατάτες, πορτοκάλι και δεντρολίβανο στη γάστρα, Χοιρινό γεμιστό με κάστανα και δαμάσκηνα
Τα γλυκά της παράδοσης
Για τα γλυκά του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού αφήνουμε την παράδοση να λάμψει! Λατρεμένα γλυκά που ετοιμάζουμε κάθε χρόνο, που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους!
Μελομακάρονα, Κουραμπιέδες, Δίπλες, Gingerbread cookies,
Βασιλόπιτα αμυγδάλου
Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.
Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!
Σε αυτό το τεύχος, μαζί με τον Άκη Πετρετζίκη μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε Αγαπημένες χριστουγεννιάτικες συνταγές!
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies
Μάθετε περισσότερα εδώ
Αποδοχή
