website analysis Ξύλο με μαγκούρες και χημικά μεταξύ αγροτών και αστυνομικών στο μπλόκο του Ρίου – Αντιρρίου, δείτε βίντεο από τα επεισόδια στο μπλόκο – Epikairo.gr

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου καθώς οι αγρότες ήθελαν να  σπάσουν το μπλόκο της ΕΛΑΣ και να περάσουν να ανοίξουν τα διόδια.
Όπως φαίνεται στο βίντεο η κατάσταση για μερικά λεπτά ξέφυγε με τους άνδρες των ΜΑΤ να συγκρούονται σώμα με σώμα με το πλήθος. Μάλιστα σε βίντεο της τοπικής ιστοσελίδας the best διακρίνεται άνδρας των ΜΑΤ να δέχεται επίθεση με ένα ξύλο από άνδρα.
Δείτε βίντεο:
Η ΕΛΑΣ είχε τοποθετήσει κλούβες στη συμβολή της περιμετρικής οδού με την εθνική οδό και μπλόκαραν τα τρακτέρ, ωστόσο οι αγρότες πέρασαν με τα πόδια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν επεισόδια και αντιδράσεις και έγινε χρήση χημικών και κρότου λάμψης.
Κλείσιμο
Την ίδια ώρα στο σημείο είχαν εγκλωβιστεί και δύο ασθενοφόρα τα οποία τελικά έφυγαν  συνοδεία αστυνομικών κάνοντας αναστροφή. Οι αγρότες στη θέα των αστυνομικών είπαν ότι «αν δεν μας αφήσουν να περάσουμε, θα μείνουμε εδώ με τα οχήματά μας»

Τα ΜΑΤ απαγόρευσαν στους αγρότες να περάσουν, οι τόνοι ανέβηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, ενώ από τις αψιμαχίες φέρεται να ένα έχει τραυματιστεί ένα άτομο

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, από νωρίς το πρωί υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τόσο στο μπλόκο της Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγγελόκαστρο, όσο και στο μπλόκο της Ολυμπίας οδού, στη Εγλυκάδα προκειμένου να αποταπεί η είσοδος των τρακτέρ στη γέφυρα.

Την κινητοποίηση για τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είχε προαναγγείλει η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου στο Αγγελόκαστρο.
«Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο από την αρχή. Τα κυρίαρχα ζητήματα είναι γνωστά εδώ και 3- χρόνια. Τα γνωρίζει η κυβέρνηση. Τα έχουμε δώσει, τα έχουμε ξαναδώσει, εμείς περιμένουμε να πάρει θέση. Αντί να πάρει θέση στα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, όλης της χώρας, έρχεται και ποινικοποιεί τον αγώνα. Εμείς δεν είμαστε υπέρ της βίας κάποιων μεμονομένων ανθρώπων» δήλωσε μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ερυμάνθου.
«Θα πάμε παντού, θα κλιμακώσουμε παντού. Και γέφυρα και λιμάνια εάν δεν σκύψει η κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies
Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή