Σε νέα αναβολή για τις 4 Μαρτίου 2026, οδηγήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του τροχαίου πουυ είχε οδηγήσει στον ακρωτηριασμό του αρχιφύλακα Γιώργου Σπετσιωτάκη, στο Ρέθυμνο, στις 15 Απριλίου 2023. Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά αναβολή στη δίκη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κρήτης στα Χανιά. Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο κ. Σπετσιωτάκης, αναφέρθηκε στη δύσκολη προσαρμογή του στη νέα κανονικότητα, σημειώνοντας ότι “εκτιμώ το κάθε βήμα”.
Στο μεταξύ, στο πινάκιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, υπήρχαν σήμερα 3 ομοειδείς υποθέσεις σοβαρών τροχαίων από μεθυσμένους οδηγούς, οι δύο από τις οποίες προκάλεσαν θάνατο.
Στην ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας αλλά και αυστηροποίησης των ελέγχων και ποινών αλλά και γρήγορης απονομής της δικαιοσύνης, αναφέρθηκε ο δικηγόρος του αρχιφύλακα, Κωνσταντίνος Καραπιδάκης.
«Πριν από 2,5 χρόνια ένας οδηγός με τράκαρε και μου έκοψε ακαριαία το πόδι. Προσπαθώ να συνεχίσω τη ζωή μου με πολλές δυσκολίες. (…) Μια καινούργια κανονικότητα, νέα δεδομένα, πολύ δύσκολη προσαρμογή, εκτιμώ το κάθε μου βήμα.» τόνισε ο κ. Σπετσιωτάκης, ο οποίος ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου αλλά και τους συναδέλφους του που έχουν σταθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του.
«Το 95% των ατυχημάτων οφείλεται στην οδηγική συμπεριφορά και αυτά που λέγονται ότι φταίει ο ΒΟΑΚ ότι φταίνε άλλοι παράγοντες είναι μία τρύπα στο νερό μπροστά την παραγματικότητα» σημείωσε ο κ. Καραπιδάκης.
Μάλιστα, το 53% των θανατηφόρων ατυχημάτων έχει ως παράγοντα το αλκοόλ Αν δεν γίνει κτήμα μας η παιδεία, οι ποινές και οι έλεγχοι έρχονται σε δεύτερο πλάνο, όπως τόνισε.
